Özdilek

Kültür/Sanat

Büyük Doğu Ve Necip Fazıl Sempozyumu tamamlandı

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen “Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu”, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler, şair, yazar, felsefeci ve filozofların sunduğu birbirinden değerli bildiriler ile sona erdi.

24 Eylül 2023 Saat: 13:01
Büyük Doğu Ve Necip Fazıl Sempozyumu tamamlandı
Büyük Doğu Ve Necip Fazıl Sempozyumu tamamlandı

Büyük Doğu Ve Necip Fazıl Sempozyumu tamamlandı

Gölcük Belediyesi, Türk edebiyat dünyasına yön veren sempozyumlar serisinin beşincisi olan Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu sona erdi. Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumlar serisinin beşincisi olan sempozyumda; Türk düşünce ve edebiyat dünyasının önemli ismi merhum Necip Fazıl'ın düşünce hayatı ve Büyük Doğu Dergisi’nin edebiyat dünyasına etkisi ele alındı. Üstat Necip Fazıl’ı genç kuşakların tanıması ve edebiyat dünyasına katkısını aktarmak için düzenlenen sempozyum; 22 kıymetli akademisyen, yazar ve şairin sunduğu bildiriler ile sona erdi.

 

Sempozyumun açılışına yoğun katılım

Geçmiş dönem Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla başlayan ve iki gün süren sempozyumda; Türk Edebiyatı için önemli bilgiler katılımcılar ile paylaşıldı. Sempozyumun ikinci gününde Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu başkanlığında düzenlenen dördüncü oturumda Dr. Hüseyin Yorulmaz; “Kısakürekzadeler ve Necip Fazıl, Bünyamin Doğruer; Necip Fazıl Kısakürek Kişiliği ve Toplumda Oynadığı Rol”, Metin Önal Mengüşoğlu ise “Mağrur Öfke Necip Fazıl” adlı konu başlıkları ile üstadın düşünce hayatı ile dinleyicilere bilgiler aktardılar.

 

Üstadın düşünce hayatı Gölcük’te ele alındı

Beşinci oturum ise Prof. Dr. Turgay Anar başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda Üzeyir İlbak; “Necip Fazıl’ın Raporlarında Din ve Siyaset”, İbrahim Öztürkçü; “Büyük Şairden Süper Mürşide Necip Fazıl Sembolizasyonları”, Doç. Dr. Yasin Beyaz; “Şairin Tarihle İmtihanı: Necip Fazıl'ın Gözünden Osmanlı Tarihi” konu başlıkları ile anlarımlar yaptılar.

 

Necip Fazıl Kısakürek’in edebiyat dünyasına yansıması

Sempozyumun altıncı ve son oturumda ise Prof. Dr. Ali Utku başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda Dr. Ertuğrul Aydın; “Ağaç Dergisinin Büyük Doğu'nun Oluşumundaki Rol ve Katkıları”, Necip Tosun; “Bir Kimlik İnşası Olarak Şairin Hikâyeleri”, Yıldız Ramazanoğlu; “Necip Fazıl’ın Tiyatro Eserinde Kahramanlar” başlıkları altında üstat Necip Fazıl Kısakürek’in edebiyat dünyasına yansıması hakkında düşüncelerini paylaştılar.

 

Sempozyum müzakere ile sona erdi

Sempozyum; Prof. Dr. Cengiz Çakmak, Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Prof. Dr. Turgay Anar, Prof. Dr. Ali Utku, Doç. Dr. Ali Kurt, Yıldız Ramazanoğlu ve Necip Tosun’un yer aldığı müzakere sonrasında sona erdi. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat