Kültür/Sanat

Büşra Toprağa Verildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

GEBZE’DE ORDU’DA YAS TUTUYOR

 

           Almanya’nın Frankfurt kentindeki Goethe üniversite hastanesinde babasından kök hücre nakli yapılan ve tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Büşra Yeşilyurt, önceki gün gözyaşları arasında toprağa verildi.
             Büşra Yeşilyurt’un cenazesi Ordu’nun merkeze bağlı Mübarek Köyü’ne götürüldü. Cenazesine öğretmen olan anne ve babasının yanı sıra çok sayıda akrabası ve yakını da katıldı. Burada öğleyin kılınan namazdan sonra 16 yaşındaki Büşra Yeşilyurt’un cenazesi aile kabristanlığında toprağa verildi.

                       Gebzeli Öğretmenlerin Vefası

 

Eğitim camiasında ve veliler arasında çok sevilen Tuncer ve İlknur Yeşilyurt’u bu büyük acılı gününde öğretmen arkadaşları da yalnız bırakmadı. Başta Mustafa Üstündağ ilköğretim Okulu öğretmenleri olmak üzere çok sayıda okuldan otuzbir öğretmen kafile halinde Ordu’ya giderek, Buşra’nın cenaze törenine katıldılar.Yeşilyurt çiftine destek olmaya çalıştılar.

Ordu’nun mübarek köyüne giden, Handan Sevgen, Nurşen Belirgen, Ali Belirgen, Selda Özkan, Atakan Özkan, Funda Canbek, Gülümser Şişman, Zafer Ali Yaman (M.Ü.İlköğretim Müdürü), Erdoğan Tali(Müdür Yardımcısı), Nizamettin Karakaş, Metin Gezginci, Aybars Bacanak, Seher Ayyıldız, Gündüz Sarıca, Turgay Seven, Sadık Çelikörs, Hakan Çetin, Seyhan Avcı, Oktay Gümüş, Deniz Bozbey ile Yeşilyurt çiftinin dostları Türker Demirci, Uğur Sevgen, Hasan Şişman ve Murat Canbek Gebze kafilesi cenaze töreni ile yakından ilgilendiler.

 

                       Herkes Büşra’ya ağlıyor

 

Genç, binlerce insanı eğiten bir anne ve babanın kızı olması, başarılı bir öğrenci olması nedeniyle, hem ulusal hem yerel medya hem de kamuoyu Büşra’nın hastalık ve tedavi sürecinde yakından ilgilendi. Herkes onun sağlığa kavuşmasını bekledi. Ancak, üzücü sonuç, herkesi yasa boğdu. Ulusal ve yerel medya ile kamuoyu haber ve yorumlarıyla Büşra için üzüntülerini dile getirdiler. Öyle ki, bir çok ulusal kanal özel haber yatılar. Müthiş bir sahiplenme oldu.

Öte yandan, Yeşilyurt’ların Ordu’daki evine, başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere çok sayıda ilden taziye ziyaretleri yapıldığı öğrenildi.

 

 

        

              BÜŞRA’NIN HASTALIK SÜRECİ:

 

             Gebze Mustafa Üstündağ İlköğretim Okulu öğretmenleri İlknur ve Tuncer Yeşilyurt’un Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Yeşilyurt’a 13 Mart 2009 tarihinde lösemi teşhisi konuldu. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uzun bir süre tedavi gördü. Tedavinin olumlu sonuç vermesiyle bir ara toparlanan Büşra Yeşilyurt’un hastalığı yeniden tekrarladı. 
             İlik nakli için araştırmalar yapan Akdeniz Üniversitesi ve Dünya Kan Bankası ile birlikte yürüttüğü çalışmalar da sonuç vermedi. İlik naklinin şart olduğu tanısının ardından dünyada ve Türkiye’de uygun ilik bulunamadı. 
             Frankfurt’daki Goethe Üniversitesi’nde, Alman Profesör Eter Baader’in 5 yıldır yürüttüğü bilimsel çalışmalardan başarılı sonuç alması üzerine babadan alınan kök hücreler, Büşra’ya nakledildi. Dünyada çok ender rastlanan bu tedavi yönteminin uygulandığı ilk Türk Büşra Yeşilyurt oldu. 
           Tedaviden sonra Büşra Yeşilyurt’un durumu iyileşmeye başladı. Öyleki, Kasım ayında Goethe Üniversitesi’nde kendisinin yaptığı resimlerden oluşan bir sergi de açtı. Ancak Büşra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat