Özdilek

Eğitim

Bursa Nilüfer’de yapay zeka okuryazarlığını artıracak proje

Bursa'da Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer İnovasyon Merkezi’nin, yapay zekâ okuryazarlığını artırmak amacıyla Global AI Hub Türkiye işbirliği ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle başlattığı “Yapa

16 Ağustos 2021 Saat: 12:05
Bursa Nilüfer’de yapay zeka okuryazarlığını artıracak proje
Bursa Nilüfer’de yapay zeka okuryazarlığını artıracak proje

Bursa'da Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer İnovasyon Merkezi’nin, yapay zekâ okuryazarlığını artırmak amacıyla Global AI Hub Türkiye işbirliği ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle başlattığı “Yapay Zekâ Eğitim Seferberliği” büyük ilgi gördü.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi, Global AI Hub Türkiye işbirliği ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle "Yapay Zekâ Eğitim Seferberliği" programı kapsamında eğitim ve etkinliklerine başladı.  Projeyle katılımcıların yapay zekâ, robotik ve kodlama konularında hem teknik, hem teknik olmayan eğitimlere ücretsiz olarak erişimi sağlanıyor.
Çevrimiçi düzenlenen "Yapay Zekâ Eğitim Seferberliği" projesine Türkiye’nin farklı illerinden olduğu gibi yurtdışından da birçok kişi ilgi gösterdi. İlk etapta 2021 yılının sonuna kadar devam edecek programla; Yapay Zekâya İlk Adım, Hiperotomasyon, CNN (Konvansiyonel Sinir Ağları), ML with no code (Kodlama Olmadan Makine Öğrenmesi ve NLP (Doğal Dil İşleme) gibi konularda dünya standartlarında eğitim ve etkinlikler düzenleniyor. 

Eğitimlerde verimliliği ve yaşam kalitesini artırmak için yeni fırsatlar sunan sesli asistanlardan sohbet robotlarına, otonom araçlardan insansı robotlara kadar tüm teknolojilerden en iyi şekilde nasıl yararlanılabileceği anlatılırken, yapay zekâ ile ilgili olan risklerden ve tehditlerden nasıl kaçınılacağına dair bilgiler de veriliyor.
Ağustos ayı boyunca 11 çevrimiçi eğitim ve 1 webinar planlanırken, gelecek ayların eğitim takvimi de ilgili tarihler de sosyal medya platformlarından duyurulacak. Program kapsamındaki fırsatlardan haberdar olmak ve düzenlenecek webinar, seminer, etkinlik ve eğitimlere kayıt olmak isteyenler https://bit.ly/niluferyapayzeka linkinde bulunan başvuru formunu doldurabilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat