Özdilek

Siyaset

Bursa'da 'Saadet'liler iktidarı samimiyete davet etti

Bursa'da Saadet Partisi İl Başkanlığı, hasat döneminde çiftçilerin sorunlarına katkı sağlamak amacıyla onların sorunlarını yaptıkları açıklamalarla iş başındaki yetkililere yüksek sesle ifade etti. Yerel ve genel konuları gündeme ...

10 Haziran 2022 Saat: 17:05
Bursa'da 'Saadet'liler iktidarı samimiyete davet etti
Bursa'da 'Saadet'liler iktidarı samimiyete davet etti

Bursa'da Saadet Partisi İl Başkanlığı, hasat döneminde çiftçilerin sorunlarına katkı sağlamak amacıyla onların sorunlarını yaptıkları açıklamalarla iş başındaki yetkililere yüksek sesle ifade etti. Yerel ve genel konuları gündeme alan partililer, nutukları halktan icraatları rantçıdan yana olduğunu öne sürdüğü iktidarı samimiyete davet etti.

BURSA (İGFA) - Saadet Partisi Bursa il başkanlığı hasat döneminde çiftçilerin sorunlarına çözüm önerilerini sunmak üzere basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz Demokrasi Meydan'ında gerçekleşen açıklamada "Saban silahtan güçlüdür" diyen Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Özacar, "Silahların sonlandıramadığı savaşları kıtlıklar sonlandırmıştır" yorumunda bulundu.

Kapitalist sistemin baş gösterdiği dönemde gıda ürünlerindeki çeşitliliğin katlanarak artmasına rağmen üreticilerin kazançlarının bir o kadar azaldığını ifade eden Özacar,  "Zengin fakir ayrımı yapılmadan  aziz milletimizin her ferdi temel insan hakkı olan, Tarıma dayalı  Temiz  ve sağlıklı gıda ürünlerine rahatlıkla ulaşmalıdır. Bu konuda Türkiye çiftçisi üzerine düşeni bi hakkıyla yapmıştır, yapmaya devam ediyor.   Siyasi iktidar  daha fazla  zaman kaybetmeden  üreten çiftçilerimizin  mağduriyetini gidererek iktidarlarının bu son demlerinde milletimize karşı olan sorumluluklarını bir nebze olsun yerine getirmelidir" dedi.

BURSA OVASI ŞEHİR OLDU

Siyasi iktidarın rant uğruna Bursa Ovası'na şehirler büyüklüğünde mahalleler ve sanayi bölgeleri inşa ettiğini öne süren Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Özacar, "Verimli Bursa Ovası'nı kocaman bir şantiyeye dönüştürdü. Şehrimizin ismiyle beraber akıllara hemen gelen, kestane, İpek böceği, şeftali ve bir sürü meyvenin maalesef sadece artık ismi kaldı. Pamuk, tütün, ayçiçeği, pirinç Bursa tarım ürünlerinin içerisinden çıkarılmış durumda. Evliya Çelebi'nin büyük övgüyle hatıralarında zikrettiği Bursa üzümü ve kara incir, Mudanya, Kestel ve İznik ilçelerinde büyük özveriyle faaliyet gösteren kooperatiflerin gayretleriyle 3-5 köyde varlığını sürdürüyor. Zeytin üreticilerimiz adeta zeytin ağaçları gibi ata topraklarına kök salmış durumda  bütün zorluklara göğüs gererek üretmeye devam ediyor" diye konuştu.

Her çeşit et ve süt hayvan yetiştiriciliğine uygun olan dağ ilçelerinde insanların terk ettiği arazilerde ata topraklarında yaban hayvanlarının sürüler halinde dolaştığını ifade eden Özacar, nutukları halktan ancak icraatları rantçıdan yana olan siyasi iktidarı samimiyete davet etti. Özacar, "Refah içinde bir Türkiye ancak üreticinin saadeti ile mümkün olur. Yarın geç olmadan bir an önce üreticiyi destekleyen adımlar atılmalıdır" çağrısında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat