Özdilek

Güncel

Burkina Faso heyeti Özak’ı ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, aynı zamanda ülkenin Ombüsman görevini üstlenen Burkina Faso Devlet Başkanı Yardımcısı Alima Deborah Traore’yi makamında kabul etti.

14 Ağustos 2013 Saat: 16:23
Burkina Faso heyeti Özak’ı ziyaret etti
Burkina Faso heyeti Özak’ı ziyaret etti

Ülkenin başkenti olan Ouagadougou Belediye Başkanı Marin Casimir Ilboudo’nun da bulunduğu heyet dostluk mesajları verdi. Devlet Başkanı Yardımcısı Traore kente girer girmez doğal güzellikler ve sanayinin gelişmişliğinden etkilendiklerini ifade etti.


Türkiye’ye bir dizi girişimde bulunmak üzere ziyarete gelen Burkina Faso Devlet Başkanı Yardımcısı Alima Deborah Traore, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak tarafından karşılanan Traore, Türkiye ve Kocaeli’deki yaşadıkları misafirperverlikten etkilendiklerini ifade etti. Yanı zamanda ülkenin Ombusmanlık görevini de üstlenen Traore’ye ülkenin başkenti olan Ouagadougou Belediye Başkanı Marin Casimir Ilboudo da eşlik etti.


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Burkina Faso Devlet Başkanı Yardımcısı Alima Deborah Traore, Kocaeli sınırlarına ilk girdiklerinde doğa ile sanayinin içi içe olduğunu fark ettiklerini ve bu oluşumdan çok etkilendiklerini kaydetti. Traore, Kocaeli’nin bu konudaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade ederek karşılıklı iyi ilişkilerin artarak sürmesi dileklerini belirtti.


Ouagadougou ile Kocaeli’nin bir benzerliğinden bahseden Ouagadougou Belediye Başkanı Marin Casimir Ilboudo ise başkentlerinin 12 alt belediyeye sahip olduğunu bunun bir tesadüf olduğunu ifade etti. Bu ziyaretle iki ülke ve belediyenin birbirlerini tanıma fırsatı bulduğunu dile getirerek ilişkilerin gelişebileceği alanların birlikte keşfedilmesini arzu ettiğini kaydetti. Başkan Ilboudo’nun iki belediyenin bir ortaklık sözleşmesi imzalamasını dilediğini de ekledi.


Başkan Vekili Zekeriya Özak ise Kocaeli’yi kısa olarak tanıtarak Kocaeli’nin sanayi kenti kimliğinin yanında eğitim, kültür, turizm, spor ve ticaret alanında hızla değiştiğini kaydetti. İşbirliği yapılabilecek birçok projenin olduğuna inandığını dile getiren Özak, ortak çalışmalar yapılması amacıyla iyiniyet protokolü hazırlanabileceğini ifade etti. Çenesuyu ikram ettiği konuklarına Çenesuyunun hikayesini anlatan Özak, “Bu suyu bir kere içen insanlar hemşehrimiz oluyor, Kocaeli’den ayrılmak istemiyor. Siz de artık bizim hemşehrimiz oldunuz ve gönül bağımız kurulmuş oldu” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat