Özdilek

Çevre

Buna kim, kimler imkan veriyor?

Yazarımız Orman Yüksek Mühendisi Nejdet Güler ,zaman zaman bitki ,ağaç ve doğal yapının bozulup bozulmadığı konusunda Şehri şöyle bir inceler notlarını alır ve bizlerle paylaşır.

13 Kasım 2016 Saat: 15:38
Buna kim, kimler imkan veriyor?
Buna kim, kimler imkan veriyor?

Geçtiğimiz günlerde yine eleştirel gözle mini bir araştırma sonucunda  bir o kadar çarpıcı manzaralar ortada adeta gözümüze batarcasına… Bunları Kimler yapıyor? Niçin böyle yapılıyor!

Ekopark diye yutturulan park alanına gittik. Acaba  bir saksı unutulmuş olabiliri mi diye, ne yazık ki onlarca ağaç plastik saksı ile gömüldüğünü tespit ettik.

İşte o görüntüler ve Necdet Gülerin Facebook hesabından paylaştıkları.

 Dostlar...Bu resimde gördüğünüz şey ağacın altında yılan değildir. Bir yerlerin adamları Leylandi isimli ağaçların fidanlarını 50 -60 cm çapında, 60 cm derinlikte konik PLASTİK saksıdan çıkarmadan Şirintepe'de Ekolojik Park adını verdikleri yere dikmişler. Gözlerime inanamadım. Peki bunu diktirenler ne yapmış? Şu fidanlar nereye- nasıl dikilmiş diye bakmış mı?.Bu HANGİ BİLGİ VE GÖRGÜNÜN sonucudur. Bir ağaç saksıda büyür mü? Buna kim, kimler imkan veriyor? Kim veya kimler göz yumuyor. Bir de buralara çocukları götürüp bitkileri tanıtıyorlar..Vah ...vah...

 

Dün o ağacı görmeye gittim..Seka caminin doğu tarafında, altında kurulmuş oturma yerine gölge yapan bu ıhlamur ağacı. Her sene budana budana  ( Budama adı altında doğranarak) kuruma noktasına gelmiş. Budatanların gözü aydın ..!.

Bu sene yerine -uyumlu olup - olmadığına bakmadan-bir başka ağaç dikerler ve her yıl dallarını budama adı altında doğratırlar. O da kurur ömrünü tamamlamadan. İddia ediyorum, böyle olacak.

İşte yine yanlış budamanın sonucu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat