Özdilek

Siyaset

Bülent Ecevit’in doğum gününde DSP 'den açıklama

Bülent Ecevit’in doğum günü dolayısıyla açıklama yapan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Bülent Ecevit Türkiye’nin özlediği bir politikacı” dedi

29 Mayıs 2016 Saat: 12:06
Bülent Ecevit’in doğum gününde DSP 'den açıklama
Bülent Ecevit’in doğum gününde DSP 'den açıklama

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve yönetimi, Bülent Ecevit’in doğum günü dolayısıyla program düzenledi. Programda konuşan Dedeoğlu, “Bülent Ecevit Türkiye’nin özlediği bir politikacı” dedi. Dedeoğlu’nun ardından DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, Bülent Ecevit’in hayatını anlattı. Ardından Gazanfer Seyhan, Demokratik Sol Düşünce adlı konu hakkında fikirlerini sundu.

 

LAİKLİK VE DEMOKRASİ

“Kurucu genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit’in doğum gününü anmak için buradayız” diyerek sözlerine başlayan Dedeoğlu, “Konuşmama kurucu genel başkanımızdan alıntı yaptığım sözlerle devam etmek istiyorum. Bizim iki gücümüz var halk ve halk. Dinci akımların çaresi laiklik ve demokrasidir. Köylü savaşta en önde giderek nasıl memleketi kurtardıysa barışta da en önde gidip gerçek kalkınmayı sağlayacaktır. Aydının sağı solu olmaz. Eğer içimizden gelen engelleri aşabilirsek dıştan gelen her engeli etkisiz bırakabilecek güce sahibiz demektir.

 

UNUTULMADI

Yer altı kömür işçisinin işi her gün canlı mezara inmek gibidir. Liberalizm, devletçilik, plan, kalkınma hızı, maliyet bütün bunlar yeryüzünden yüzlerce metre derinde anlamını yitirir. Sözlerinden de anlaşılacağı gibi Bülent Ecevit, yaşamıyla, kültürüyle kendine özgüydü. Türkiye’nin özlediği bir politikacı ve o nedenle de unutulmadı” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat