Özdilek

Ekonomi

Bugün Büyükşehir, İki Gün Sonra Valilik

Körfez’de yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı’nın mahkemece durdurma kararını uygulamayan Büyükşehir'e Belediyesi önünde sivil toplum örgütleri tarafından davullu bir protesto eylemi gerçekleştirdiler.

29 Haziran 2015 Saat: 15:26
Bugün Büyükşehir, İki Gün Sonra Valilik
Bugün Büyükşehir, İki Gün Sonra Valilik

Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde mahkeme kararlarına rağmen inşasını devam ettiren Dubai Port Limanı, denize devasa büyüklükte dolgu yaptı, inşasını tamamlama aşamasına geldi. 2014 yılında sonuçlanan mahkeme Dubai Port Limanı’nın durdurulmasına karar vermişti, mahkeme kararı ilgililere tebliğ edilmişti ancak sorumlular gereğini yapmadı, Dubai Port’a göz yummaya devam etti. Bunun üzerine şubat ayında sorumlular hakkında Körfez Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan çevreciler, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

SEÇİMDEN SONRA

Seçimlerden önce herhangi bir girişimde bulunmayan savcılık, seçimlerin ardından dosyayı işleme koydu, İçişleri Bakanlığı’nın da talimatı ile sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı. Bu isimler arasında Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da vardı. Baran, soruşturmayı yürüten valiliğe giderek, ifade verdi. Baran’ın ifadesinde mahkeme kararından haberdar olmadığını söylediği öne sürülünce, Dubai Port Direniş Grubu, geçtiğimiz günlerde Körfez Belediyesi önünde eylem yapıp, mahkeme kararını İsmail Baran’a verilmesi için özel kameline bırakmıştı.

 

Direniş grubu adına basın açıklaması yapan ÇEKÜL İl Temsilcisi Numan Gülşah, pazartesi günü (bugün), Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacaklarını dile getirmişti. Gülşah ve gruptaki diğer vatandaşlar, bugün ellerine davul alarak, Büyükşehir’e gitti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan grup, seslerini duyurmak için davullarla geldiklerini  Büyükşehir önünde gelen grup adına Numan Gülşah  basın açıklamasını okudu.

 

Gülşah; “Yaklaşık 6 aydır yürüttüğümüz hukuk mücadelesi neticesinde iptaline karar verilen Dubai Port liman inşaatının her türlü eylem uyarı ve suç duyurularımıza rağmen hala ve ısrarla yasalar çiğnenerek devam ettiğini bilmeyen kalmadı. Yasa ve hukuk tanımazlıklarından dolayı yılan hikayesine dönen Dubai Port davasından son olarak Kocaeli İdare Mahkemesi’nce verilen kararla Dubai Port Limanı tartışmaya yer bırakmayacak şekilde iptal edilmiştir.

 

BARAN’ın haberi yokmmuş!

Yargı kararlarını takmayan yöneticiler ve Dubai Port firması hakkında yaptığımız suç duyurusu İçişleri Bakanlığınca ön inceleme yapılmak üzere Kocaeli Valiliği’ne yönlendirilmiştir. İfadesi alınan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Dubai Port iptal kararından haberi olmadığını, bu yönde kendisine herhangi bir yazı veya tebligat gelmediğini söylediği bir şekilde kulağımıza gelmişti. Bizler de 2 gün önce Körfez Belediye Başkanı’na uzayda yaşamaması gerektiğini bizzat tebliğ ettik.

 

SIRADA VALİLİK VAR

Ancak Dubai Port’un kaçak inşaatından öncelikli olarak Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sorumludur. Bir garibanın yaptığı 2 göz odayı uydudan izleyip sonra da başına yıkan Büyükşehir Belediyesi, 500 bin metrekare büyüklüğündeki kaçak Duba Port liman inşaatını nedense görememişti. O da ilerde haberim yok demesin diye burada toplanıp kararı kendisine bizzat tebliğ edeceğiz. İki gün sonra da Kocaeli Valiliği önünde toplanıp bir kez de Hasan Basri Bey’e tebliğ edeceğiz.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat