Özdilek

Güncel

Bu sınıf başka sınıf

Avrupa Birliği fonları kullanılarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak inşa edilen, ancak geçtiğimiz yıllarda İzmit Seka Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasına dönüştürülen Alikahya’daki hastanede gebe kadınlara hizmet önceliği

5 Kasım 2014 Saat: 13:05
Bu sınıf başka sınıf
Bu sınıf başka sınıf

Alikahya Hastanesi’nde yılda 4 bin civarında doğum gerçekleşiyor. Sağlık Bakanlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye’de normal doğum oranının en yüksek olduğu hastanelerden biri olduğu için Seka Devlet Hastanesi’ne bağlı tesise teşekkür mektubu gönderdi.

Alikahya Hastanesi’nde şimdi, hamile kadınların normal doğuma daha iyi hazırlanmalarını sağlamaya yönelik yenilikler yapılıyor.  Bu bağlamda 20 gebe kapasiteli Doğuma Hazırlık Sınıfı kuruluyor. Burada gebe kadınlar pazartesi ve cuma günleri 8 hafta süreyle eğitim alacak, doğuma mental ve fiziksel olarak hazırlanacaklar. Doğuma Hazırlık Sınıfında hemşireler Tuğba Öztürk, Gülbahar Çetinbaş, Müge Acaralp; ebeler Lütfiye Mertgenç, Elif Şahin, Kezban Yaman, Ayşe Akbulut eğitim verecekler. Hastane bünyesindeki Doğuma  Hazırlık Sınıfı  17 Kasım’dan itibaren hizmete girecek.

İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne bağlı Alikahya Hastanesi’nde ayrıcı İzmit’te ilk kez Doğum Loğusa Odası (DLS) kuruluyor. Bir ay içinde hizmete girmesi planlanan bu odada hamile kadınlar, sancı başladıktan doğum gerçekleşene kadar hizmet görecekler.  Bu odada doğum yapmanın, evde doğum yapmak kadar kolay olacağı belirtiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat