Güncel

Bu sandalye köylüler için o kadar önemli ki…

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel’e bağlı en uzak köy konumundaki Kadriye Köyü diğer adıyla Pilav Tepe’yi Meclis gündemine taşıdı.

8 Ağustos 2014 Saat: 17:34
Bu sandalye köylüler için o kadar önemli ki…
Bu sandalye köylüler için o kadar önemli ki…

Kocaeli’nin köyleri mahalle statüsü kazandı, ancak sorunları neredeyse daha da büyüdü. Kocaeli’yi ilçe ilçe, köy köy TBMM gündemine taşıyan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu kez Karamürsel’e bağlı Kadriye Köyü diğer adıyla Pilav Tepe köylülerinin yaşadığı en önemli sorun için soru önergesi verdi. Yaklaşık 70 kişinin yaşadığı köyde iletişim sıkıntısı yaşandığını, cep telefonları bir yana, sabit telefonlarla da görüşme yapılamadığını önergesinde belirten Türkkan, köylünün cep telefonu hattını en iyi kullanabildiği yer belli olsun diye köyde o noktaya sandalye koyduğunu ifade etti.İL

Kadriye köylülerinin sıkıntıları ile ilgili olarak Karamürsel Turkcell Başbayii’ne başvuruda bulunduğunu, ancak kendilerine geri dönüş yapılmadığını da belirten Türkkan, Köyde internet bağlantısı da kurulamadığından Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlığa verilen bilgisayarın da kullanılamayacağı gerekçesi ile geri gönderildiğine vurgu yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede bu köyde yaşayanların acil bir ihtiyaçları olduğunda ilçe merkezi ile iletişimlerini nasıl sağlayacaklarını soran MHP’li vekil, köyde yaşayanların etkilenmeyeceği şekilde teknolojik anlamda iletişimin sağlanması için uygun bir yere baz istasyonu kurulması düşünülmekte mi sorusunu yöneltti.

Kadriye Köylülerinin sıkıntıları ile ilgili olarak Karamürsel Turkcell Başbayii’ne başvuruda bulunmalarına rağmen neden kendilerine geri dönüş yapılmadığını da Bakan’a soran Türkkan, köyde sabit telefonların rahat kullanılabilmesi ve internet bağlantısı sağlanabilmesi için herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı konusunda da açıklama istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat