Özdilek

Siyaset

BU KEZ AGD YÜRÜYEMEDİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin İstanbul’un fethinin 560. yılı sebebiyle düzenlemek istediği yürüyüşe polis müdahale etti.

23 Mayıs 2013 Saat: 22:18
BU KEZ AGD YÜRÜYEMEDİ
BU KEZ AGD YÜRÜYEMEDİ

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) geçtiğimiz gün İstanbul’un fethedilişini “Fetih ve Gençlik” yürüyüşüyle taçlandırmak istedi. Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Kocaeli Şube Yöneticisi Samet Gürsoy, Kuruçeşme, Dilovası temsilcilikleri, yönetim kurulu ve birçok AGD üyesinin katılımıyla gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe polis izin vermedi. İzinsiz gösteri yapacakları gerekçesiyle polis tarafından engellenen grup, her defasında iznin alındığını dile getirdiyse de polis yürüyüşe izin vermedi. Merkez Bankası önünden Sabri Yalım Parkı’na yürümek isteyen kalabalık yürüyüş yolunda güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Karadan yürütülmek istenen temsili gemi ve patlatmak üzere alana getirilen top da Yürüyüş Yolu’na alınmadı. 25 Mayıs Cumartesi İzmit İsmet Paşa stadında yapılacak olan Fetih ve Gençlik programına çağrı ve davet için toplandıklarını belirten başkanların güvenlik güçleriyle anlaşmaya çalışması sonuçsuz kaldı. Bu sırada Cumhuriyet ve Hürriyet Caddeleri’nde trafik yaklaşık 1 saat felç oldu.

Güvenlik güçlerinin kalabalığın yürüyüşüne izin vermemesinin ardından Kocaeli Şube Yöneticisi Samet Gürsoy, açıklamaya yaparak, “Şanlı tarihimize sahip çıkmak ve tarihimizi milletimize tekrar yaşatmak için burada toplandık ama güvenlik güçleri bu şanlı yürüyüşe izin vermedi.  Bizler toplum huzurunu ve güvenliğini önemsediğimiz için burada kargaşa çıkartmamak adına yürüyüşümüzü sonlandırıyoruz” dedi. Başkanın konuşmasının ardından AGD üyeleri sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat