Özdilek

Siyaset

BU KENT 10 YILDIR KÖTÜ YÖNETİLDİ

Sefa Sirmen’in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde genel sekreterlik yapan Kadri Veziroğlu CHP’den Büyükşehir’e aday adayı olduğunu açıkladı, partisinden görev istedi

18 Aralık 2013 Saat: 20:18
BU KENT 10 YILDIR KÖTÜ YÖNETİLDİ
BU KENT 10 YILDIR KÖTÜ YÖNETİLDİ

Sefa Sirmen’in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde genel sekreterlik görevinde bulunan ve halen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra CHP Genel Merkezi’nde de danışmanlık yapan Kadri Veziroğlu, CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için daha önceden başvuru yapan Tahsin Tarhan, Ali Akdemir, Keramettin Gençtürk ile adı Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığıyla anılan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’le birlikte aday adayı sayısı 5’e yükselmiş oldu.

 

YOĞUN KATILIM 
Aday adaylığını sürpriz bir şekilde açıklayan Veziroğlu, Otel Altınnal’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Programa; CHP eski milletvekili ve belediye başkanı Erol Köse, CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, il başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit ilçe başkanı Selman Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Keramettin Gençtürk ile Ali Akdemir’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
 

ADAYLAR DA GELDİ 
Açıklamada ayrıca; Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şen, Başiskele Muhtarlar Dernek Başkanı İsmail Özkar, CHP Gölcük Belediye Başkan adayı Turan Dumlu, CHP Darıca Belediye Başkan adayı Cengiz Hamşioğlu, CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker ile çok sayıda partili de hazır bulundu. Programın açılış konuşmasını il başkanı Kuşkan yaparak Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları hakkında konuştu.
 

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜLDÜ
Kuşkan, “Ülkemiz birkaç gündür çok ciddi çalkantılar, yolsuzluk iddilarıyla sarsılmakta. Türkiye'deki bu sürecin bir takım farklı süreçlere yol açması muhtemeldir. Konu yargıya aksettiği için konu hakkında çok fazla konuşmak uygun olmaz. Ancak görülen o dur ki, takke düştü kel görüldü gibi bir durum söz konusu” diye konuştu. Veziroğlu’na da başarılar dileyen Kuşkan, “Kadri Veziroğlu, kente önemli hizmetler vermiştir. Kocaeli'nin ufkunu açmış değerli bir büyüğümüzdür” dedi.
 

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK
Kuşkan’ın ardından söz alan aday adayı Veziroğlu, çalışma arkadaşı Mete Orel ile birlikte ilimizin en büyük sorunu olan trafik sorununu çözeceklerini söyledi. Kadri Veziroğlu şöyle devam etti: “Ben tüm ilçe belediye başkan aday adaylarını buraya çağırdım. Gelmeyenlerin galiba işleri vardı. Milletvekilimiz Ensar Öğüt de beni telefonla arayıp tebrik etti. Kim belediye başkan adayı olursa onunla birlikte kol kola girerek belediyeyi AKP’li yöneticilerden çok daha iyi yöneteceğimizi dosta düşmana göstereceğiz. Ben kamu ve örgüt emekçisiyim.
 

HODRİ MEYDAN 
Kaynaklarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğim belediye başkan aday adaylığına başvurdum. Bu kent 10 yıldır kötü yönetildi, bu bir gerçek. Kimse bunun aksini iddia edemez. Aksini iddia eden varsa Kocaeli'nin sorunlarını bakan düzeyinde bile tartışmaya hazırım. İşte hodri meydan.” Sözlerini Karaosmanoğlu’nu eleştirerek devam eden Veziroğlu, “10 yılda 3-4 tane battı çıktık, 2 tane üst geçit yaptılar. Eğer daha fazlası varsa çıksınlar göstersinler. Büyük projeler yapmak gerekir. Karaosmanoğlu bundan 5 yıl önce monoray diyordu. Zaman öyle bir geçer ki uyursunuz, rüya görürsünüz” açıklamalarında bulundu.
 

GÜNAYDIN KARAOSMANOĞLU 
‘Hafif raylı sistemi hayata geçireceğiz’ diyen Karaosmanoğlu'na ‘günaydın’ diyerek cevap veren aday adayı Kadri Veziroğlu şöyle devam etti: “Bu projeyi 10 yıldır neden yapmadınız. Eğer biz geçen seçimde Büyükşehir Belediyesi’ni alabilseydik Körfez'deki riski, Tüpraş dışındaki sanayi kuruluşlarını kentin dışına çıkarmayı planlayacaktık. Bu proje, 12 milyar dolarlık bir projedir. İZGAZ’ı kurduk, pahalı dediler ve tam 12 yıl yargılandık. 12 yıl sonra kamu zararı oluşmadığından hepimiz beraat ettik.
 

YÜREKTEN İNANIYORUM
Yuvacık Barajı davasında da yargılandım. Her soruya cevap verdik, aklandık, beraat ettik. Zaten en küçük bir eksiklik bulabilselerdi çoktan Sirmen ve beni içeriye atarlardı. Ben Kocaeli'ye hizmet etmeye talibim. Belediyeyi aldığımız gün su ucuzlayacak. Bu ilin sorunlarına çözüm getireceğimize yürekten inanıyorum. Bu hizmeti vermeye hazırız, her türlü imkanlarımız var. Büyük projelerle esnafın yüzü gülecek. Arkadaşlarımıza, örgütümüze, 12 belediye başkan adayımıza güveniyorum. Eğer diğer arkadaşlarım aday olursa onların emirlerinde olacağım.
 

ÖN SEÇİM YAPILSIN
Partimizi utandıracak hiçbir şey yapmadık ve yapmayacağız. Kandıra'da denize gireceğiz, Kartepe'de dağa çıkacağız, Karamürsel'de çiçek toplayacağız. Kocaeli yeniden marka, Kocaelispor yeniden şampiyon olacak. Saffet kaptana da başarılar diliyorum.” Veziroğlu’nun ardından eski milletvekili Erol Köse söz aldı. Veziroğlu’nun babasıyla siyaset yaptığını hatırlatan Köse, “Mutlaka burada ön seçim yapın. Bunu aday adayları da istiyor. Gerekiyorsa imza atsınlar ama ısmarlama aday gelmesin. 8 ay evvelden aday adaylığı müracaatlığını aldık. Yazık bu millete. Bu adaylarımıza gerçekten yazık. Bu kadar kısa sürede yeni bir aday kendisini bu halka nasıl tanıtacak. Bu kadar beceriksizlik olmaz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat