Özdilek

Siyaset

BTP İsrail-Türkiye ilişkilerini eleştirdi

BTP tarafından düzenlenen konferansa katılan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Garaçoğlu, Türkiye’nin, İsrail ile yaptığı anlaşmalarla ilgili detayları katılımcılarla paylaştı.

23 Aralık 2015 Saat: 11:47
BTP İsrail-Türkiye ilişkilerini eleştirdi
BTP İsrail-Türkiye ilişkilerini eleştirdi

BTP Kocaeli İl Teşkilatı’nda önceki akşam bir konferans düzenlendi. İl başkanlığının organize ettiği konferansa konuşmacı olarak BTP Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomist Selim Kotil, Eğitimci Mehmet Garaçoğlu ve Doç. Dr. Mustafa Dülger katıldı. Konferansın açılışında konuşan il başkanı Muharrem Can, partilileri selamladı.

 

ANLAŞTILAR

Konferansta ilk olarak konuşan Mehmet Garaçoğlu, AKP ile İsrail’in aynı safta mücadele ettiğini dile getirdi. Türk ve İsrail heyetlerinin İsviçre’deki görüşmesi üzerine konuşan Garaçoğlu, “Mavi Marmara saldırısında 9 kişinin öldürülmesinden sonra iki ülke arasındaki gerilen ilişkileri normalleştirmek için anlaşmaya vardılar. İsrail basınında yayınlanan anlaşma metnine göre; karşılıklı olarak büyükelçiler atanacak, Mavi Marmara baskınından dolayı İsrail askerlerine açılan davalar düşecek, Türkiye’de olan Hamas liderlerinden Salih el Aruri sınır dışı edilecek ve Türkiye, İsrail’den hem doğalgaz alacak, hem de İsrail doğalgazını boru hatlarıyla Avrupa’ya satacak” dedi.

İSRAİLE TERÖRİST DEYİP ONDAN SONRA...

AKP’nin, ‘Kahrolsun’ dedikleri İsrail ile müttefik olacağını dile getiren Garaçoğlu, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’i teröristlikle suçlayan pek çok konuşması var. Ülkenin en tepesindeki insan, İsrail’e ‘terörist” deyip, sonra hiç bir şey olmamış gibi İsrail’den doğalgaz alıyor ve bunu Müslüman bir ülkenin insanlarının evlerine sokuyor. Türkiye, Mavi Marmara’da ölen vatandaşlarının davasından ne hakla vazgeçip de İsrail askerlerini koruma kalkanına almaya evet diyebilir? Hamas’ın lider kadrosunu nasıl MOSSAD istiyor diye sınır dışı etme kararı alabilir?”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat