Özdilek

Teknoloji

BTK’de bilim keyfi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Bilim ve Teknoloji Kulübü gençlerden ilgi görmeye devam ediyor
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Kulübü,  Kocaelili gençlerin bilim ve teknoloji ile bağını güçlendirmeye devam ediyor. Türkiye’de bir ilk olan Bilim ve Teknoloji Kulübü’ne öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Kulübü geçtiğimiz günlerde Final Dershanesi öğrencileri ziyaret etti. Bilim ve Teknoloji Kulübü (BTK) hakkında bilgi alan gençler yapılan biyoloji ve kimya deneylerini de büyük bir ilgi ile izledi.
 
BİLİMİN KEYİFLİ YÜZÜ
Eğitmenleri ile Bilim ve Teknoloji Kulübü’ne gelen 80 kişilik gruba ilk olarak BTK hakkında bilgi verildi. Daha sonra burada bulunan atölye, kütüphane ve laboratuarlar gezdirildi. Kimya ve biyoloji laboratuarlarında yapılan deneylere katılan öğrenciler bilimin keyifli yüzüyle karşılaşmanın mutluluğunu yaşadı.
 
EN BÜYÜK İLGİYİ YİNE ROBOT GÖRDÜ
En büyük ilgiyi ise her zaman olduğu gibi robotlar gördü.  BTK yetkilileri son olarak gençlere Van de Graff jeneratörünü tanıttı. Jeneratörün önüne geçen öğrenciler saçlarının uçuşmasıyla keyifli zaman geçirdi.
 
BTK TEŞEKKÜRÜ
Bilim ve Teknoloji Kulübü’nü çok beğendiklerini söyleyen gençler böyle bir merkezi kentlerinde açan ve buranın olanaklarından ücretsiz olarak yararlanmalarını sağladıkları için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Öğrenciler ayrıca yaz aylarında BTK’da gerçekleştirilecek uzun dönem kamplarına da katılmak istediklerini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat