Özdilek

Eğitim

BTK engel tanımıyor

EYDEM öğrencileri bilimin keyifli dünyasını keşfetmenin mutluluğunu yaşıyor

16 Kasım 2012 Saat: 17:43
BTK engel tanımıyor
BTK engel tanımıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlere bilimi sevdirmek amacıyla hayat geçirdiği Bilim Teknoloji Kulübü (BTK)proje ve çalışmalarıyla engel tanımadığını ortaya koydu. Bilim Teknoloji Kulübü şimdi de Derince Belediyesi Engelsiz Yaşamı Destekleme Merkezi (EYDEM) öğrencilerine düzenli olarak bilim eğitimi vermeye başladı. Merkezin öğrencileri haftanın bir günü BTK’ya gelerek uzman eğitmenlerin gözetiminde kendi seviyelerine uygun ilgi alanlarında bilimin keyifli yolculuğuna çıkıyor.

 

ÇEKİNGENLİKLERİNİ ATTILAR

Derince Belediyesi Engelsiz Yaşamı Destekleme Merkezi öğrencileri  her Pazartesi 13.00 ile 14.00 saatleri arasında BTK’daki bilim atölyelerinde birbirinden eğlenceli deneylere imza atıyor. Fiziksel, ruhsal, zihinsel, ortopedik engeli bulunan öğrenciler, ilgi alanları ve seviyelerine göre robot yapımından elektrik devrelerine kadar birçok alanda atölye çalışmalarına katılıyor. Programa ilk katıldıklarında oldukça çekingen olan öğrenciler zaman ilerledikçe deneylerde adeta ustalaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

SEZON BOYUNCA DEVAM EDECEK

BTK - EYDEM işbirliği, eğitim sezonu boyunca devam edecek. Eğitim sonunda EYDEM öğrencilerine BTK katılım sertifikası verilecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat