Özdilek

Ekonomi

Brisa’daki 600 taşeron işçi sendikalı oldu

Brisa fabrikasında çalışan 600 taşeron işçi hem sendikalı hem de kadrolu oldu. Düzenlediği toplantı ile gelişmeyi duyuran Genel Başkan Abdullah Karacan, çalışanların artık kölelikten kurtulacağını söyledi.

27 Kasım 2014 Saat: 17:49
Brisa’daki 600 taşeron işçi sendikalı oldu
Brisa’daki 600 taşeron işçi sendikalı oldu

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, sendikanın sosyal tesislerinde düzenlediği toplantıda Brisa’da çalışan taşeron işçilerle bir araşa geldi. Taşeron firmaların anlaşamayan çalışanlar iş bıraktı. Sendikanın sosyal tesislerine gelen 600 işçi, düzenlenen törenle sendikaya üye oldu. Kadroya da geçen işçileri kutlayan Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, “İşçiler artık insani koşullarda çalışacak” dedi.

 

“ARTIK DAHA GÜÇLÜSÜNÜZ”

Toplantıda konuşan Karacan, “Lastik-İş Sendikası üyeliğinizle artık daha güçlü hale geldiniz. İşverenin de iyi niyetiyle hepinizi kadroya geçirdik. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Taşeronda çalışan arkadaşlarımızın geçmişe bağlı sistemini değiştiriyoruz. Alnınızın akıyla çocuklarınıza ekmek yediriyorsunuz. Bu davayı kanlı mücadeleler ile bu günlere getirdik. 2015 Ocak ayı itibariyle haklarınızı alarak toplu sözleşmemizi bitireceğiz inşallah” dedi.

 

TARİHİ BİR DURUM

Tarihi bir başarı elde ettiklerini de sözlerine ekleyen Karacan, “Sizler tarihe geçeceksiniz. Burası daha başlangıç. Bizden korkacak çok fazla işveren vardır. Yapacak çok şeyimiz var. İstediğimiz her şey bir anda olmuyor, bunun için zamana ihtiyaç duyuyoruz. Sizin problemlerinizi çözme konusunda elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“KÖLELİK BİTECEK”

Karacan, toplantıdaki konuşmasına şöyle devam etti: “İşçilerin asıl iş yerinde çalıştırılması konusunu hükümet görsün. İşçilerin kölelikten kurtulup çalıştırılacağını da, işçilerin haklarını arayarak sendikalaşarak çalışabileceğini herkes görsün. Bu günden sonra hiçbir kaybınız olmadan bütün haklarınızla devam edeceksiniz. Haklarımız tazminatlarımız ne olacak diye düşünmeyin. Müteahhitlerin çıkış günü 1 Aralık ve ondan sonra da toplu sözleşmeye geçiş hakkı kazanacağız. Sizden yetki istiyorum” dedi. Salonda toplanan yüzlerce işçi, Karacan lehine uzun süre sevgi gösterileri ve tezahüratta bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat