Özdilek

Eğitim

BÖYLESİ YÜREKLİ AKADEMİSYENLERDE VAR!

KOÜ Senatosu tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a verilen Fahri Doktora unvanına karşı çıktıklar.

6 Mart 2013 Saat: 22:43
BÖYLESİ YÜREKLİ AKADEMİSYENLERDE VAR!
BÖYLESİ YÜREKLİ AKADEMİSYENLERDE VAR!

Karşı çıkış gerekçelerini açıklayan 39 akademisyen, verilen unvanın hiçbir bilimsel gerekçesinin olmadığını, akademik unvanın siyasal çıkarlara kurban edildiğini ifade ettiler

 

Kocaeli Üniversitesi Senatosu’nda oy birliği ile geçen kararla Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a TOKİ başkanlığı döneminde Umuttepe Yerleşkesinin yapımına verildiği destekler nedeni ile verilen Fahri Doktora unvanını üniversitenin akademisyenleri protesto etti.

   Eğitim-Sen’de basın açıklaması yapan Akademisyenler, bilimsel bir gerekçesi bulunmayan karara karşı çıktıklarını ve Bayraktar’ın TOKİ başkanlığı döneminde binlerce insanı mağdur ettiği gerçeğinin göz ardı edilmemesini istedi. 39 akademisyenin imzasını taşıyan basın açıklamasını Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Gül Köksal okudu. Köksal, halkın yaşam alanlarını rant alanı olarak gören tüm anlayışların karşısında durmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Üniversite senatosunun Bayraktar’a verdiği Fahri Doktora unvanın gerekçelendirmesinde Umuttepe’nin yapımına verilen katkılar ve TOKİ başkanlığı dönemindeki üstün başarılarının altının çizildiğini söyleyen Köksal, TOKİ’nin Bayraktar döneminde kamu yararı çalışmalar yapmaktan uzaklaştığına dikkat çekti. Bayraktar’ın kentsel mekanın sadece rant aracı olarak gören bir zihniyete sahip olduğunu ifade eden Köksal, “Erdoğan Bayraktar’ın bilimsel kurumları yok sayarak yaptığı çalışmalar göz ardı edilerek verilen unvan ve diploma gösteriyor ki Üniversite Senatoları artık akademik kurullar olmaktan çıkmıştır” dedi.

 

YÖK Yasa tasarısının tartışıldığı bir süreçte verilen akademik unvanın üniversitelerin siyasal çıkarlara feda edildiğini gösterdiğini belirten Köksal, “Üniversite temel değerler doğrultusunda bilimsel. Toplumsal ve kültürel hayata ilişkin seçkin hizmet karşılığında verilmesi beklenen fahri doktora unvanı verilen kişinin değil, üniversitenin onurudur. Biz akademisyenler verilen unvanın bilimsel bir gerekçesi olmadığını biliyor ve buna karşıyız. TOKİ projelerinin mağduru olan ve bu projelere karşı duran binlerce insana, bu sağlıksız gelişmeleri araştıran ve sonuçlarını ortaya koyan birçok akademisyene rağmen bu unvanın verilmesi kabul edilemez” dedi.

                                                                                                                           Kaynak: Özgür kocaeli

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat