Özdilek

Güncel

Bomboş baraja endişeli bakış

Kış mevsimini yarıladık, ama bölgemizde uzun süredir ne kar, ne yağmur yağıyor. Son yılların en kurak kış mevsimini geçirirken yakıt giderlerinin nispeten daha az olmasına seviniyor, bir yandan da Yuvacık Barajı ve Sapanca Gölü’ndeki

14 Ocak 2014 Saat: 20:21
Bomboş baraja endişeli bakış
Bomboş baraja endişeli bakış

Kış mevsimini yarıladık, ama bölgemizde uzun süredir ne kar, ne yağmur yağıyor. Son yılların en kurak kış mevsimini geçirirken yakıt giderlerinin nispeten daha az olmasına seviniyor, bir yandan da Yuvacık Barajı ve Sapanca Gölü’ndeki su seviyesinin azalmasından endişe duyuyoruz.

Önümüzdeki günlerde mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesine geçecek olan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi dibe vurdu. Baraj havzasında yeterli su kalmayınca, Sapanca Gölü’nden su takviyesi yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önceki gün Yuvacık Barajı’nda inceleme yaptı, durumun vahametini yerinde gördü.

Başkan Karaosmanoğlu, kış mevsiminde yeterli yağış olmamasından dolayı çevredeki dere ve diğer kaynaklardan su girişinin azaldığı Yuvacık Barajı’na endişeyle baktı, ama yine de ümidini kaybetmedi. Karaosmanoğlu, “Kandıra Namazgah Barajının devreye girmesi nedeniyle şehrin kuzey bölgelerinde su sıkıntısı yaşanmıyor. Sapanca Suyu da şimdilik bize yetiyor” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat