Özdilek

Güncel

Bomba, Sefa Sirmen'in elinde değil kucağında..!

Vergi borcu olan eski yönetimlere seslenen Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz "Bu işi hep birlikte çözelim" dedi.

10 Aralık 2014 Saat: 17:28
Bomba, Sefa Sirmen'in elinde değil kucağında..!
Bomba, Sefa Sirmen'in elinde değil kucağında..!

10 binlere oynayarak ülke çapında sükse yapan Kocaelispor’da Kulüp Başkanı Bahri Yavuz, Imperial Park Otel’de kritik bir toplantı yaptı. Toplantı vergi borcu olan yönetimlere seslenen Yavuz "Bu işi hep birlikte çözelim" dedi. Yavuz toplantıda Eski Başkan Sefa Sirmen'in oluşumu yönetmesi çağrısında bulundu ve "KEV Tesisleri Kocaelispor'undur ve anasının ak sütü gibi helaldir" şeklinde ifadelere yer verdi.

 

DİKKATLE TAKİP EDİLDİ

Son derece kritik bir basın toplantısı yapıldı. Konu tabii ki Kocaelispor'un geleceğiydi. Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz ve yönetim kurulu neredeyse tam kadro toplantıda hazır bulundu. Toplantının ana maddesi kulübün vergi borcu ve kurtuluş reçetesiydi. Yaklaşık 45 dakika süren toplantı dikkatle takip edildi ve hangi dönemin ne kadar vergi borcu olduğu kamuoyu ile paylaşıldı.

 

EN BORÇLUSU SERHAN GÜRKAN DÖNEMİ

Kocaelispor Kulübü'nün 2000-2010 yılları arasındaki en borçlu başkan ve yönetiminin 4 dönem başkanlık yapmış Serhan Gürkan ve dönemi olduğunu söyleyen Yavuz,  25 milyon 633 bin liralık borç bulunan dönemin yöneticilerini büyük sıkıntıların beklediğini ifade etti. 3 dönem Kocaelispor'da başkanlık yapan Sefa Sirmen dönemlerinin 9 milyon 718 bin liralık borcu var. KEV Tesisleri hem Sirmen'in hem diğer başkan ve yöneticilerinin, daha da önemlisi Kocaelispor’un tek kurtuluş yolu olarak görülüyor. Başkan Yavuz "Ya borçları başkan ve yöneticiler ödeyecek, ya da tek kurtuluşumuz KEV Tesisleri'dir" diyerek konu hakkındaki hassasiyetini dile getirdi.

 

TOPLAM VERGİ BORCU 57 MİLYON

Öte yandan 10 yıllık süreçte kulüpte vergi borcu bulunmayan tek dönem ise Cemal Derya dönemi. Kocaelispor'un Haziran 2014 dönem borcu 57 milyon 36 bin lira. Her ay bu borca % 1.04'lük bir faiz işleniyor. Yönetim 2 aylık düzenleme süresi istemişti. Ocak 2015 itibari ile faiz tekrar aktif hale gelecek. 10 yıllık süreç içerisinde (2000-2010) merhum olan yöneticilerin de mirasçıları borcun muhatabı. Bu borç bir kerede ödenirse 57 milyon 33 milyona düşecek. 2 ayda bir 18 eşit taksite bölünürse kurtuluş için gereken miktar yaklaşık 45 milyon lira. N Bahri Yavuz ve Yeminli Mali Müşavir Sinan Güneri'nin işin önemini ve ciddiyetini net ifadeler ile anlattığı toplantının detayları 14. sayfamızda.

 

İŞTE DÖNEM DÖNEM KOCAELİSPOR'UN VERGİ BORCU:

Mehmet Sefa Sirmen dönemi (3 dönem)

Toplam: 9 milyon 718 bin

Peşin: 7 milyon 198

 

Hikmet Erenkaya dönemi (3 dönem)

Toplam: 4 milyon 276 bin

Peşin: 3 milyon 168 bin

 

Halil İbrahim Saral dönemi (4 dönem)

Toplam: 1 milyon 432 bin

Peşin: 1 milyon 061 bin

 

Mustafa Ekşi dönemi (1 dönem)

Toplam: 2 milyon 340 bin

Peşin: 1 milyon 734 bin

 

Serhan Gürkan dönemi (4 dönem)

Toplam: 25 milyon 633 bin

Peşin: 18 milyon 988 bin

 

Osman Nuri Yaman dönemi (1 dönem)

Toplam: 476 bin

Peşin: 353 bin

 

Muammer Çelik dönemi (2 dönem)

Toplam: 848 bin

Peşin: 628 bin

 

GENEL TOPLAM

44 milyon 726 bin

Peşin: 33 milyon 132 bin

 

NOT: Borçlar 2 ayda bir 42 eşit taksit halinde ödenebilecek. Bu arada 28 Kasım 2010'dan sonraki yönetimlerin vergi borcu bulunmuyor. Nedeni ise transfer yapılamamasıdır. Verilen sadece maaşların vergisidir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat