Özdilek

Kültür/Sanat

Boğa Timi görev başında

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıkların yakalanması için oluşturduğu Boğa Timi çalışmalarını sürdürüyor. Gelen ihbarlara anında müdahale eden Tim, vatandaşlar için büyük dert olan kaçak hayvanları takip edip yakalıyor ve sahibine teslim ediyor.
 
İLK GÜN FAZLA MESAİ YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda kaçak hayvanlar için hayata geçirdiği “Kaçak Hayvan Takip ve Yakalama Ekibi” bu sene de vatandaşlara hizmet veriyor. Geçen senelerden farklı olarak her ilçe belediyesinde oluşturulan Boğa Timleri, sahibinden kaçıp çevreye de zarar verebilecek kurbanlıkları yakalıyor. Kurban Bayramın ilk gününde fazla mesai yapan Boğa Timleri, kaçan hayvanların hem kendisine hem de çevreye zarar vermesini önledi.
 
UZMAN EKİPLER
Büyükşehir Belediyesi’nin Solaklar Mezbahanesi’nde görevli olan Büyükşehir Belediyesi Boğa Timi de bayramın ilk gününde vatandaşlardan gelecek kaçak vakaları için hazır bekledi. Metin Şahin, Murat Alyörük ve Müjdat Filiz’den oluşan uzman ekip, birçok olaya anında müdahale etti. Vatandaşların yakalamakta zorluk çektiği kurbanlık hayvanları sağlık yönünden hiçbir sakıncası olmayan iğnelerle uyuşturan ekip, daha sonra hayvanın kesim için sahibine teslim etti. Boğa Timi ekibi hayvanların yakalanmasında kullanılacak ilacın kurbana mani olmayacağını ve ette herhangi bir kalıntısının bulunmayacağını ifade ederek bu konuda hayvan sahiplerini bilgilendirdi.
 
MEZBAHALAR MÜDÜRLÜĞÜ
Vatandaşlar için büyük bir dert olan kaçak hayvanları yakalayan Boğa Timlerinden faydalanan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamış olduğu hizmetten çok memnun olduğunu ifade etti. Vatandaşların Boğa Timi hizmetinden yararlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürlüğü’nün 319 25 70 numaralı telefonun ulaşması yeterli.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat