Özdilek

Güncel

Böbrek Nakil Merkezi Hizmete Başladı

Geçtiğimiz Salı günü Anadolu Sağlık Merkezinin düzenlediği basın toplantısında böbrek nakli ve organ nakli hakkında önemli bilgiler verildi.

16 Ekim 2012 Saat: 15:39
Böbrek Nakil Merkezi Hizmete Başladı
Böbrek Nakil Merkezi Hizmete Başladı

Anadolu Sağlık Merkezin’de yapılan basın toplantısı, Böbrek nakli Merkezi direktörü Pro.Dr.Çağatay Aydın,Doç.Dr. Enes M.Atasoyu ve Böbrek Nakli Merkezi Koordinatörü Tülay Özgener eşliğinde yapıldı.

 Anadolu Sağlık Merkezi olarak  şuana kadar 3950 organ nakli,3000 böbrek nakli yapılmış. Çalışmalara hızla devam eden Tuzla E-5 üzerinde ki Anadolu Sağlık Merkezinde ruhsat alma izni yapıldığında hasta kabul edileceği bilgileri verildi. Şuan da on(10) hastanın böbrek nakli için beklediği bildirildi.

Pro.Dr.Çağatay Aydın’nın verdiği bilgilere göre; Son dönem böbrek yetmezliği hasta sayısı 60 bin civarında ve ülkemiz de  her 6-7 kişiden biri 1’i böbrek hastası. Aydın “ Böbrek nakli daha fazla yapılmalı,nakil yapıldığı zaman hastanın ömrü  17’yıl artıyor”dedi.Konuşmasına devam eden Pro.Dr.Çağatay Aydın, Anadolu Sağlık Merkezi olarak Kocaeli ve Marmara bölgesinde amacımız kaliteli hizmet vermek.Türkiye genelinde olduğu gibi  SGK kapsamında organ naklinde ek ücret yok diyerek böbrek hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.

  Özellikle sigara ve obezite  böbrek yetmezliğine tetikliyor.Ölme riski onbinde %6’dır.Hastanemiz Anadolu Sağlık vakfı kurumudur.Hastalar evrakları ile birlikte başvuru yaptıkları taktirde başka organ naklide  yapılabilinir.Türkiye de  62 böbrek nakli merkezi bulunuyor.Anadolu Sağlık Merkezinin hedefi büyük bir nakil merkezi olmak.

Doç.Dr. Enes M.Atasoyu “ böbrek hastalığı küçük kesimlerde daha fazla oluyor” dedi.

Anadolu Sağlık Merkezi’nin Hedeflerinden biride  yılda 80-100 civarında böbrek nakli yapmak,olduğuna dikkat çekiyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat