Özdilek

Siyaset

Bizim abdestimizden şüphemiz yok

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, bilim Merkezi ve Kağıt müzesi çalışmalarını gezmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda özellikle belediye başkanlarına yönelik karalamalara tepki göstererek, “Herkes eteğindeki taşlar

27 Şubat 2013 Saat: 14:29
Bizim abdestimizden şüphemiz yok
Bizim abdestimizden şüphemiz yok
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ve il yöneticileri dün SEKA Park Marina Cafe’de yaptıkları kahvaltının ardından SEKA’nın birinci ve ikinci kağıt fabrikalarında projesi devam eden kağıt müzesi ve bilim merkezi alanlarını gezdi. Bu hafta sonu iki gün Afyon’da kampa gidecek olan il yönetiminin yeni projelerle döneceğini söyleyen Civelek, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar’a destek verdi. CHP Milletvekili Haydar Akar’ın kaseti yayınladığı ile ilgili açıklamasına değinen Civelek, “Bir milletvekilinin bunu yapacağına inanmıyorum. Bizim kasetle işimiz olmaz, işi olanlar belli” dedi. CHP İl başkanı yalçın Kuşkan’ın belediye başkanlarının değiştirileceği ile ilgili söylemine değinen Civelek, “Bizde kimse koltuk kavgası yapmaz. CHP önce hangi adamını nerede feda edeceğine karar versin” dedi. 

AKP AFYON’A KAMPA GİDİYOR
Cuma akşamı 2 günlük Afyon kampı için il yöneticilerinin aileleri ile birlikte gideceğini söyleyen Civelek, yapılacak olan kampın il yöneticilerinin kendileri tarafından karşılanacağını ve yöneticilerin aileleri ile gelebileceğini kaydetti. İlçe başkanları ve belediye başkanlarının da davet edildiğini söyleyen Civelek, “Hem dinleneceğiz, hem de yeni projelerle kentte döneceğiz” dedi. Cengiz Topel Hava Alanından önümüzdeki süreçte diğer illere de seferler yapılacağını ifade eden Civelek, “THY Genel müdürü Temel Kotil Kocaeli ziyaretinde yeni seferler için destek vereceğini söyledi. Burada yapılacak seferler Anadolu Jet ve THY uçakları ile yapılması planlanıyor” dedi. 

HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKSÜN
Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar ile ilgili kaset olayına değinen Civelek, Derince Belediyesi’nin eğitim çalışmasında belediyenin kamerası ile çekilen görüntülerin sızdırıldığını kaydetti. Kasetin sadece bir kısmının yayınlandığını ifade eden Civelek, “Burada sadece muhasebe ile ilgili bir çalışma var. Çalınan çırpınan bir şey yok. Biz belediyelerimizin denetlenmesinden korkmuyoruz. Burada amaç partiyi yıpratmak. Muhalefet partisinin küçük mutfağı ve bir yerel gazetenin mutfağında pişirilen ekmek. Kimin eteğinde he kadar taş varsa döksün. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Eğer ortada bir haksızlık varsa biz zaten arkasında durmayız. Bir milletvekilinin bu görüntüleri yayınladığına ihtimal vermiyoruz. Halk milletvekilini Ankara’ya haklarını savunmak için göndermiş. Bizim kasetlerle ilgimiz olmaz” dedi. 

HERKES İLİŞKİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN
Kandıra’da açılan davada belediye başkanının beraat ettiğini, Kartepe’de de bir sonuç çıkmadığını söyleyen Civelek, “Muhalefet 3 belediye ile uğraşıyor. Ama unutmasınlar buradan ekmek yiyemezler” dedi. Seçimlere bir yıl kala tüm teşkilat üyeleri ve belediye başkanlarının ilişkilerini gözden geçirmesini isteyen Civelek, “Basın yayın organları diğer partilerle ittifak kurup bizi yıpratmak isterse kendileri kaybeder. Halk bunları değerlendirir” dedi. CHP İl başkanı Yalçın Kuşkan’ın çok düzgün bir insan olduğunu ama neden CHP zihniyeti ile hareket ettiğini bilmediğini söyleyen Civelek, Kuşkan’ın Karaosmanoğlu ve bir çok belediye başkanının aday gösterilmeyeceği sözlerine yanıt verdi. Civelek, “Bizim kimi aday göstereceğimize Başbakan karar verir. Biz koltuk sevdalısı değiliz. Kim aday olursa olsun biz tüm belediyeleri alacağız. Onlar bizi değil, kendilerinin kimi nerede feda edeceğini düşünsün” dedi. 

BİLİM MERKEZİ ERKEN BİTECEK
Marina Cafe’deki açıklamaların ardından Civelek 28 Ekim’de bitirilmesi planlanan Bilim merkezi ve kağıt müzesi çalışmalarını yerinde gezdi. Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, yardımcısı Ercan Yazıcı’nın hazır bulunduğu gezide Civelek ve ekibine çalışmalarla ilgili bilgi verildi. SEKA’nın kuruluşundan bu yana elde bulunan tüm verilerin toplandığını söyleyen çalışanlar, endüstriyel dönüşüm yaptıklarını ve bu nedenle her iki fabrikayı da aslına uygun bir şekilde restore ettiklerini kaydetti. fabrikaların yanında bulunan Taşlı değirmen ve Mekanik Atölyesi’nin de restore edilerek projeye dahil edileceğini söyleyen Genel Sekreter Ersin Yazıcı, TÜBİTAK’ın iç dizayn için çalışmalarını başlattığını ve Aralık ayına kadar tüm düzenekleri hazır olan merkeze getireceğini kaydetti. restorasyon çalışmalarının mayıs ya da Haziran ayına kadar biteceğini ifade eden Yazıcı, kağıt müzesinde kağıdın serüvenin tam olarak yansıtılacağını kaydetti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat