Özdilek

Kültür/Sanat

Bisikletli zabıtalar göreve başladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

İzmit Belediyesi’nde bisikletli zabıtalar görev yapmaya başladı. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın bisiklet kullanımını yaygınlaştırma  çalışmaları çerçevesinde Zabıta Müdürlüğü de 6 kişilik  bir bisiklet timi oluşturdu.

İzmit Merkez başta olmak üzere Alikahya, Kuruçeşime ve Yahyakaptan bölgelerinde göreve başlayan bisiklet timi sayesinde  özellikle yakın ve büyük araçların girmesin mümkün olmayan yerlerdeki zabıta olaylarına anında müdahale edilebilecek. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,tam donanımlı bisikletli zabıtaların kente renk katacağını  söyleyerek” Bugün gelişmiş birçok ülkede motorlu taşıtlardan ziyade bisiklet tercih ediliyor. Hava kirliği oluşturmayan hiçbir  ekonomik gideri bulunmayan bisikletin kentimizde yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Çok yakın bir gelecekte İzmit bisiklet kullanımında Türkiye’ye örnek olacaktır” dedi. Doğan, gelecek öğretim yılından itibaren 5 bin öğrenciye bisiklet hediye etmeyi planladıklarını da söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat