Özdilek

Ekonomi

Birleşik Metal’den tepki

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Elkim Radyatör’le ilgili sorunları değerlendirdi ve gazetelerde çıkan haberlere ilişkin tepkilerini dile getirdi

5 Mart 2014 Saat: 17:34
Birleşik Metal’den tepki
Birleşik Metal’den tepki

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Elkim Radyatör’le ilgili sorunlar ve gazetelerde çıkan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşçilerin haklarının, tahsil edildikçe ödendiğini vurgulayan Serdaroğlu, “Sansasyon manşetle gazete satmak, inandırıcılık ve güven kaybettirir” dedi.

“HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

1 Mart tarihinde biri yerel, diğeri ulusal olmak üzere iki gazetede çıkan haberlerin, Birleşik Metal-İş Sendikası’nı karalamaya yönelik olduğunu belirterek, “Bu yazılanlar haber olma vasfı taşımamaktadır” diye konuştu. Haberde, çalışan işçi sayısından alacakların toplam miktarına kadar hiçbir şeyin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Serdaroğlu, sendikaya açılan bir davanın da olmadığını sözlerine ekledi.

 “TAHSİLATLAR YAPILINCA ÖDENECEK”

Elkim işçilerinin toplam alacağının, basında çıkan haberdeki gibi 2 milyon 400 bin lira değil, 1 milyon 662 bin lira olduğunu vurgulayan Adnan Serdaroğlu, “Mibos ve Trascan firmalarına yapılan satışlarda pürüz çıkmıştır. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı soruşturma halen devam ediyor. Bu nedenle bedeli tahsil edilemeyen satışlar var. Tahsilatlar yapıldığında yine üyelerimize ödenecektir” diye konuştu. Elkim işçilerinin mağduriyetinin tümüyle giderilmediğini belirten Serdaroğlu, bunun sebebinin satışa konu olan menkullerin değerinin, işçi alacaklarını tümüyle karşılayamaması olduğunu dile getirdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat