Özdilek

Kültür/Sanat

Birgün herkese lazım olacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

VEKİL AKAR: DERDİMİZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Meclis'te gerçekleştirdikleri yemin boykotunun arkasında Ergenekon davası sanıklarının serbest bırakılması olmadığını, tutukluluk sürecinin Türkiye’de Avrupa kriterlerine uygun hale getirilmesini savundukları için protestolarını sürdürdüklerini kaydetti. Dertlerinin Ergenekon sanıklarının serbest bırakılması olmadığını savunan Akar, tek amaçlarının hukukun üstünlüğünü kabul ettirmek olduğunu belirtti.

CHP Kocaeli milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan ve Haydar Akar, 12 Haziran Genel Seçimleri sonrasında ilk defa CHP İzmit İlçe Teşkilatı'na ziyarette bulundu.

Ziyarette CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP'li milletvekillerinin Meclis'te yemin etmemesi ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na değerlendirmelerde bulundu.

Akar, 12 Haziran Seçimleri'nde seçimde beklentilerinin yüksek olduğunu ancak bu beklentilerin karşılanmadığını söyledi.

Durumun 2007 seçimlerine göre başarısız sayılamayacağını belirten Akar, “2011 de beklentilerimizi karşılamadığı için de kendimizi başarısız addetmiyoruz. Bundan büyük sevinç duymuyoruz. Demek ki eksikliklerimiz var, tamamlayamadığımız çalışmalarımız var. Bundan sonraki süreci en iyi şekilde değerlendirerek hazırlanacağız.” dedi.

Meclis'i protesto etmelerinin ardından parlamentoda CHP vekillerini seçen 48 ildeki seçmenlerin temsil edilmediğinin hatırlatılması üzerine Akar, Meclis'e gittiklerini söyledi.

Kendilerinin 48 ili değil, Türkiye’nin 81 ilini temsil ettiğini kaydeden Akar, "Türkiye’ye demokrasi ve hukukun üstünlüğünü getirmek için bir çaba içersindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, nasıl 2002 yılında AK Parti Genel Başkanı'nın milletvekili olması konusunda önlerini açtık, demokratik bir şekilde anayasanın değiştirilmesini sağladıysak bugün yine CHP demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmak için görev üstlendi. Biz de bu aşamada en demokratik hakkımız olan şeyi kullanıyoruz. Meclis'teyiz, fakat hükümet, çoğunluğu sağlayan parti demokratikleşmesi ve hukukun üstünlüğünü sağlayana kadar bu işi sürdüreceğiz. Bu kararlılıkla devam edeceğiz.”

CHP’nin meclise giderek yemin etmemesinin ardında Ergenekon sanıklarının tutukluluk süreci veya serbest bırakılması olmadığını savunan Akar, asıl amaçlarının tutukluluk sürecinin Türkiye’de, Avrupa kritelerine uygun hale getirilmesi olduğunu iddia etti.

Akar, şöyle devam etti: “Bunun mücadelesini veriyoruz. Bunun sonucunda birileri serbest bırakılır, birileri serbest bırakılmaz. Bu hukukçuların düzenleyeceği ya da hükümetin getireceği yasa tasarısına bağlı. Ama biz şunu söylüyoruz; Avrupa’da 1+1 olan tutukluluk sürecinin Türkiye’de AB’ye girmek isteyen, demokrasinin önünü açmak isteyen, hukukun üstünlüğünü savunan ve ileri demokrasi diyen Türkiye’de de bunun olmasını istiyoruz. Yarın siz de tutuklanabilirsiniz. 5 yıl sonra 'özür dileriz, kusura bakmayın' diye evinize yollanabilirsiniz. Bunun önünü kapamak istiyoruz başka bir şey değil.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat