Özdilek

Kültür/Sanat

Bir Millet İki Devlet

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kartepe Belediyesi'nin, Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev anısına Beşevler Mahallesi'nde yaptırdığı Haydar Aliyev Parkı'nın açılışı önceki gün yoğun bir katılımla gerçekleşti. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki devam eden dostluğun sloganlaşan “Bir millet iki devlet” sözü Kartepe'deki açılışla daha da pekiştirildi.

 

Kardeş iki ülke arasındaki protokol çerçevesinde Kartepe Belediyesi tarafından Uzunçiftlik Beşevler Mahallesi'nde tefrişi ve dizaynı yapılan Beşevler Haydar Aliyev Parkı'nın açılışında Türk ve Azerbaycanlı konuklar hazır bulundu. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın evsahipliği yaptığı açılışa Kocaeli Vali Yardımcıları Mustafa Ünlüsoy ve Şükrü Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Başkan Vekili İlyas Şeker, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Azerbaycan Diaspora Devlet Bakanlığı Türkiye Masası Genel Müdürü Elnar Memmedov, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Bekirpaşa eski Belediye Başkanı Abdullah Göktürk, ilçenin daire müdürleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartepe Kent Konseyi Meclis yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve mahalle sakinlerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu tanıklık etti.

 

Kartepe Belediyesi, "Çocuklarımız geleceğimizdir" sloganı ile Kartepelilerin hizmetine sunduğu Beşevler Haydar Aliyev Parkı'nın açılışı da renkli görüntülere sahne oldu. Kartepe Halk Eğitim Müdürlüğü Kars ve Azeri Ekipleri'nin halk oyunları ve Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı'nın gösterileri ardından Beşevler Mahalle Muhtarı Mustafa Fidan ve Kartepe Çocuk Meclisi Başkanı Fatmanur Kılıçarslan yaptıkları konuşmalarla parkın ilçeye kazandırılmasında katkısı bulunan Başkan Karabalık'a teşekkür ettiler.

4950 m² alan üzerine kurulan parkta futbol ve basketbol sahası, masa tenisi masası, fitness grupları, çocuk oyun grupları, oturma grupları, çeşme ve peyzaj düzenlemeleri ile nezih bir ortam oluşturulduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Çocuk Meclisi'nin önerilerini dikkate alarak parklarımızı daha fonksiyonel hale getirmekteyiz. Bu parkımıza da Haydar Aliyev adını da vererek Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğun yaşatılmasını hedefledik” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, kenti güzelleştirmek, sağlıklı bir kent yapmak için gece gündüz aralıksız çalıştıklarını belirterek, “Sizlerin hizmetinizdeyiz. Siz ne kadar mutlu oluyorsanız biz de sizlerle birlikte mutlu oluyoruz. Hepimiz elele gönül gönüle çalışacağız. Bu mutluluğu paylaşmak için bugün buradayız. Bu eserin ortaya çıkartılmasında emeği geçen belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim. Bu hizmetlerin artarak devamını diliyorum” dedi.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Kartepe'deki parkla pekişen dostlukların başkanların verdiği desteklerle sürdüğüne dikkat çekti.Azerbaycan Diaspora Devlet Bakanlığı Türkiye Masası Genel Müdürü Elnar Memmedov da, bütün soydaşlarımıza bayram yaşattınız diyerek yaşadığı mutluluğu anlattığı konuşmasında bu dostluğun dünyaya örnek olacağına dikkat çekti.

İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu da, Azerbaycan'ın bugünkü durumuna gelmesinde Haydar Aliyev'in katkıları hakkında bilgi verdi. Kocaeli Vali Yardımcısı şükrü Çakır da, iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çektiği konuşmasında Vali Topaca'nın selamlarını da iletti. Konuşmalar ardından Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediye Başkanlarına birer plaket takdim etti.

Daha sonra protokol, Kartepeli çocuklarla birlikte Haydar Aliyev Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan ve içersinde basketbol ve futbol sahaları ile masa tenisi oynama imkanı bulunan, çocuk oyun grupları ve fitness aletleri yanı sıra kamelya ve oturma bankları ile dinlence alanlarına sahip parkı gezen protokoldan Başkan Karaosmanoğlu ile Başkonsolos Sultanoğlu, masa tenisi oynayıp fitness aletlerini denediler. Açılışı izlemek için Azerbaycan'dan İctimai TV ve Az Tv'den ekiplerde çekimlerde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat