Özdilek

Kültür/Sanat

Bir konak Daha Restore Edildi

İzmit Belediyesi Hacıhasan ve Akçakoca Mahallesi’nde tarihi bir konak ile su sarnıcını da restore ettirdi.

21 Eylül 2013 Saat: 00:33
Bir konak Daha Restore Edildi
Bir konak Daha Restore Edildi

. Doğan:Kapanca Sokağı yaşatacağız ve daha farklı bir sokak olacak. Yeşil konağın restorasyonu da kolay olmadı. TOKİ’nin  önemli katkıları ile bugünkü hale geldi. İzmit halkı adına teşekkür ederim dedi.

   Tarihe sadece tek bir başkanın çabasıyla  sahip çıkılmaz. Bütün kurumların sahip çıkmasıyla olur. TOKİ gibi bütün kuruluşlar tarihi değerlere sahip çıksın.  Yeşil Konak’ı  belediye müzesi olarak açıyoruz. Konakları yapıp kilitlemek doğru değil. İçinde insan olması gerekir ki  bu binalar yaşasın. Bu alanda daha yapılacak çok işimiz var. Camiler konaklar, hamamlar birer birer hayat buluyor. İzmit Belediyesi tarihine sahip çıkan atasına sahip çıkan bir belediyedir. Bu ülke için bayrak için  kim canını kanını  ortaya koyduysa  hepsine minnettarız” şeklinde konuştu. Doğan, tarihi değerlere sahip çıkmanın lafla değil icraatla olacağını da söyledi. Konuşmaların ardından Yeşil Konak ve su sarnıcının açılışları gerçekleştirildi.

 

YEŞİL KONAK

  Hacıhasan Mahallesi, Tezer Sokak bulunan ahşap kagir bina  1927 yılında İzmit’in esnaflarından Osman Zeki Akköseoğlu tarafından yaptırılmıştır. Yapı 1 adet bodrum kat, 1 adet zemin, 1 adet normal kat ve 1 adet çatı katından oluşmaktadır. Yapının zemin ve bodrum katı İzmit Belediyesi Müzesi olarak düzenlenmiştir. Müzede İzmit Belediyesinin kuruluş tarihi olan 1871 yılından bu yana kullanılan binaları, hizmetleri, araç gereçleri gerek görsel gerek nesnel olarak sergilenmektedir. Mülkiyeti İzmit Belediyesine ait olan binada sanat, kültür ve tarihin iç içe yaşandığı bir yapılanma amaçlanmıştır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat