Özdilek

Sağlık

Bir Hayat Biterken Diğer Hayata Umut Olmak

'GURUR DUYORUZ BU GENÇLERLE'. Kocaeli Üniversitesi Organ veDoku nakli ve KANOPE grubunun düzenlemiş olduğu yemeğe katılım yoğundu.

15 Aralık 2016 Saat: 21:09
Bir Hayat Biterken Diğer Hayata Umut Olmak
Bir Hayat Biterken Diğer Hayata Umut Olmak

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel DURMAZ,Kocaeli  Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nihat  Zafer UTKAN,Kocaeli Üniversitesi  Bashekimi  Prof.Dr.Nuh Zafer CANTÜRK ,Prof.Dr.Zeynep CANTÜRK,İL.Sağlık.Müd.yar.Arzu AŞI,İzmit ilçe sağlık müd.yar.Ayşegül  AKÇİĞ,Kocali Üniversitesi tıp fakültesi Hastanesi hemşire hiz.Müd.Gonca İLTER,KANOPE , grubunun yemeğinde buluştular.

''Kocaeli Üniversitesi Koordinatörü Çiğdem GÜL  gelen misafirlerine teşekkür ederek; ''Organ naklinin ne kadar önemli olduğunu toplum olarak bilsekte malesefki  bağışlarımız istediğimiz kadar olmamakta.Bu organ naklinin yapılabilmesi için ve ikna edilebilmesini  sağlıyan bir grubumuz var bu grubumuz  adına KANOPE'' diyor dedi .

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel DURMAZ  söz alarak gençlerle grur duyduğunu ve onlar için bu faydalı çalışmaya destek olabilecek elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek sözlerine devam ederek  vaktin ne kadar önemli olduğunu bilmeme rağmen bu işe fazlasıyla emek verip çok şeyden mahrum kaldıklarını biliyorum ama insanlığa faydalı birsey yapıp bitmekte olan hayata umut olduğunuz için sizinle gurur duyuyorum'' dedi ve teşekkür etti.

Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr.Nihat Zafer Cantürk KONOPE grubunun onur konuğu olan  Sağlık Müdürlüğü Derince organ bağışında çalışan Balanur ve AHMET ERGÜN ailesine çiçek taktim edip bu anlamlı görevde bizim aramızda olduğunuz için teşekkür etti.

Kocaeli Üniversitesi Bashekimi Prof.Dr.Zafer Cantürk  öğrenci arkadaşlara nasihatlarda bulunup ağır ama bir hayat kurtarmanın nekadar güzel bir duygu oldugunu belirtti. ''Mesleğimizin en güzel yanı insanlardan aldığımız dualar ve ızdıraplarını dindirdiğimiz gerçeğidir. Mesleğimizi severek yapar isek basaramıyacağımız hiçbir hedef olamaz. Görüyorum ki bu gençlik sağlıkçı olmayı zaten çok sevip daha neler neler yapabiliriz? çabasına girmiş'' dedi.

KANOPE  başkanı Merve AYGÜN  konuşmacı olarak devam etti.

Kanope nedir?: ''Antik mısırda ölümden sonraki yaşama inanıldığı için ölünün bundan sonraki hayatında kullanacağını düşündüklerinden organların saklandığı kaba verilen isim

bizde hastalara bağışçılar arasında kendimizi aracı gördüğümüz için bu ismi kullanıyoruz. Kocaeli üniversitesinin pırıl pırıl gençleri  hayatlarını insan hayatını nasıl kurtarabiliriz düşüncesiyle hem meslek olarak seçtikleri tıp fakültesi örgencileri ve hemşirelik öğrencileri bu güzel yola daha fazla katkıda bulunmak için KANOPE grubunu kurarak bağış konusunda insanları ikna etme yolunu seçmişlerdir'' diye belirtti.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat