Özdilek

Kültür/Sanat

Binbir Keman Nağmeleri

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Roman Federasyonları ile işbirliğinde hayata geçirdiği “Bir Enstrüman Bin Keman Projesi” eğitimlere başlandı. Roman gençlerin kültürel olarak gelişimini de sağlayacak proje kapsamında 3 ay boyunca uzman eğitmenler tarafından keman eğitimleri verilecek. Eğitimler sonunda 1000 kişilik dev keman orkestrası Mayıs ayında konser verecek.
 
EĞİTİMLER BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi’nin önceki günlerde dağıtımını yaptığı “Bir Enstrüman Bin Keman Projesi” kapsamındaki bin keman ilk namelerini çalmaya başladı. Türkiye’ye örnek olacak proje kapsamındaki bin Roman gencin çaldığı keman nameleri için uzman eğitmenler tarafından eğitimler başladı. Eğitimin ilk gününde kemanlarını alan Roman gençler oldukça mutluydu. Doğuştan enstrüman çalmaya yatkın olan gençler daha ilk günden kemanlardan güzel sesler çıkarmayı başardı.    
 
3 AY SÜRECEK
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı proje kapsamında keman alan kursiyerler 3 ay boyunca keman eğitimi alacak. Dersler haftada 2 gün ve 6 saat olmak üzere uzman eğitmenler tarafından verilecek. Bin öğrenci 10 eğitmene 100’er kişi halinde dağıtılacak ve bu 100 kişi 25’er kişilik 4 gruba ayrılacak. Toplam 40 gruba ayrılan kursiyerler 3 ayın sonunda kullandıkları enstrümanların sahibi olacak. Kursu yarıda bırakanlardan enstrümanları geri alınıp yerlerine yedek kursiyerler alınacak.
DEV ORKESTRA KURULACAK
3 ay sonunda eğitimlerini bitiren roman gençlerin oluşturacağı Türkiye’nin en büyük keman orkestrası 1000 kişiyle 5, 6, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde Sekapark’ta konser verecek. 1000 kemancının vereceği konser 19 Mayıs’ta İsmet Paşa Stadı’nda da gerçekleşecek. Bu topluluk şimdiye kadar Türkiye’nin en büyük Roman Orkestrası olma özelliğini taşıyacak. Bu proje Türkiye’ye örnek olup Romanların müzik anlamında yeteneklerini ve başarılarını ortaya koyacak.
 
ÇOKYAŞAR’DAN TEŞEKKÜR
Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar eğitimlerin ilk gününde en az gençler kadar mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade ederek, “Türkiye’ye örnek olacak olan projeye sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Gençlerimiz yeteneklerini 3 ay boyunca devam edecek kurslarda açığa çıkartacak. Böylece sosyalleşmeleri sağlanacak. Eğitimlerin ardından ise kurulacak dev orkestra ise bu eğitimlerin asıl meyvesini ortaya çıkaracak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat