Özdilek

Eğitim

BİLKAR’DA MENTAL ARİTMETİK KURSU BAŞLADI

Gebze’de kurulu Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Kooperatifi – BİLKAR’

9 Ekim 2012 Saat: 22:35
BİLKAR’DA MENTAL ARİTMETİK KURSU BAŞLADI
BİLKAR’DA MENTAL ARİTMETİK KURSU BAŞLADI

Gebze’de kurulu Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Kooperatifi – BİLKAR’da Mental Aritmetik kursları Kroman Çelik İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Meltem Ekşi nezaretinde başladı. BİLKAR’ın Yeniçarşı, Hacı Halil Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han birinci katındaki yerinde verilen eğitimler 2 ila 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak, 10’arlı gruplar halinde başladı.

Antalya’daki Akdeniz Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde konu üzerine aldığı eğitim sonrası edindiği bilgi ve belgeyle eğitimlere başlayan Meltem Ekşi’ye çalışmalarında Sosyolog Ceylan Kaya nezaret ediyor.

BİLKAR çatısında verdiği kursta bir yıl içinde dört işlemi de öğretme garantisi veren Meltem Ekşi mental aritmetiğin çocuklar üzerindeki belli başlı olumlu etkilerini, “Dikkat ve konsantrasyon sorunundan yüzde 100 kurtulma”, “Matematik işlemlerini zihinden ve birkaç saniyede yapma”, “Çocuğun zeka potansiyelinin yüzde 1000 oranında artması”, “Öğrenme kapasitesi ile hafıza ve zeka potansiyelini olağanüstü artırarak öğrenim hayatının kolaylaşması”, “Özgüveninin artması”, “12-15 yaş kuşağında girdiği sınavlardaki matematik sorularını çok daha seri çözerek zaman kazanma” olarak sıraladı.

Aynı kursta iki ile sekizinci sınıf öğrencisinin eğitim görmesinin, kişiler arasında uyum problemi yaşanmadığı sürece hiçbir sorun teşkil etmediğini belirten Meltem Ekşi, “7/8 ile 14 yaştaki iki çocuğun arasında önemli fiziksel farklılar vardır ancak mental aritmetik eğitimini aynı anda, aynı seviyede almalarında bir engel yoktur” dedi. BİLKAR’da kısa süre önce ilk grubu oluşturduklarını belirten Ekşi buna karşın grupların artması halinde, yaş gruplandırmasına gidilmesinin de mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

İletişim: 0531 368 86 19

eksimeltem@hotmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat