Özdilek

Kültür/Sanat

Bilim Günleri'nde Evren Hikayesi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

Genç nesilleri bilimle tanıştıran ve bu sayede geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Kulübü’nde ‘Bilim Günleri’ başladı. Bilim Günleri’nin ilk konferansı olan ‘Kuarklardan Karadeliklere, Evren Hikâyesi’ni Ali Ant anlattı. 12 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek olan konferanslar serisinin ilkine gençler büyük ilgi gösterdi.
 
KONFERANSLAR BAŞLADI
Bilim kampı seçmelerini kazanarak kampa başlayan yetenekli gençler, bu kamptan sonra dünyaya daha bilinçli bakacak. Kampta astronomi, elektronik, fizik, kimya, mekatronik ve robotik, roket ve havacılık gibi konularda atölyeler ve laboratuar çalışmaları ile öğrenciler uygulamalı bilim eğitimi alacak. Bilim Günlerinin ilk konferansı olan “Kuarklardan Karadeliklere, Evren Hikayesi”, adlı sunumu Ali Ant anlattı. Konferansta İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de gençlerin arasında yerini aldı.
 
TEKNOLOJİYLE TANIŞMALIYIZ
Türkiye’nin çok önemli bir yerde olduğunu söyleyen Ali Ant, gençlerin mutlaka bilimle tanıştırılmaları gerektiğini vurguladı. ‘Kuarklardan Karadeliklere, Evren Hikâyesi’ adlı konferansta dünyanın oluşum evreleri hakkında bilgiler veren Ant, gençlerin Bilim Günleri’ne ilgisinin sevindiri olduğunu vurguladı.
 
12 ŞUBAT’TA ‘BİLİM ŞENLİĞİ’YLE SONA ERECEK
Öte yandan 12 Şubat Cumartesi günü ‘Bilim Şenliği’yle sona erecek olan konferanslar serisi bugün (8 Şubat Salı) saat 15.30’da Prof. Dr. Bekir Aktaş’ın ‘Doğanın Güzellik Formülü: Altın Oran’ adlı konferansıyla devam edecek. Yarın ise (9 Şubat Çarşamba) Prof. Dr. Elşen Veli, ‘Kuantumun Gizemli Dünyası’nı anlatacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat