Özdilek

Ekonomi

BES üyeleri bordro yaktı

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES) Kocaeli Şubesi üyeleri tarafından Kocaeli Defterdarlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 Kasım 2013 Saat: 20:02
BES üyeleri bordro yaktı
BES üyeleri bordro yaktı

Şube Başkanı Akın Şişman, maaşlarındaki erimenin ve mevcut haklarındaki gerilemelerin devam ettiğini belirterek, “Maaşlarımız yetmediğinden harcamalarımızı bankalara borçlanarak karşılamak zorunda kalıyoruz. 20 milyona yaklaşan tüketici kredisi borçlusunun, 3 milyona ulaşan icra takibindeki kredi borçlusunun önemli bir kısmını artık kamu çalışanları oluşturmaktadır. Kamu çalışanları yoksulluk sınırı altında maaş almasına rağmen 2014 yılı için öngörülen zam, net 123 TL’dir” dedi.

Şişman çalışanların daha fazla vergi ödediğini de söyleyerek, “Kamu çalışanları yılın altıncı ayından itibaren ikinci vergi dilimine girdiğinden yüzde 15 yerine yüzde 20 oranına tabi hale gelmekte, yüzde 5 daha fazla vergi ödemek zorunda kalmaktadır.  Bu durumda da zam oranı 123 TL’den 111 TL’ye düşmektedir. Fazla mesailerin kaldırılmasıyla kamu çalışanlarının aylık kaybı 400 ile 600 TL arasında değişiyor. Güvencesiz koşullarda açlık sınırının altında ücretle çalıştırılan arkadaşlarımıza kölelik dayatılmaktadır. İnsanca yaşayacak bir ücret ve haklarımız için, çocuklarımızın geleceği için mücadelemiz devam edecek” dedi. Basın açıklamasının ardından BES üyeleri yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakarak eyleme son verdi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat