Özdilek

Ekonomi

BES’ten 1 Eylül açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi, 1 Eylül Barış Günü ve adli yılın başlaması dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında büro emekçilerinin mağduriyetlerini dile getirdi.

1 Eylül 2014 Saat: 17:50
BES’ten 1 Eylül açıklaması
BES’ten 1 Eylül açıklaması

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde 2014-2015 adli yılının başlaması sebebiyle yapılan açılış törenlerinde ve basın açıklamalarında hükümet ve baro tarafından yok sayıldıklarını savunan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup işçi, Adalet Sarayı önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

YOK SAYILIYORUZ

Dünya Barış Günü’nü kutlayarak açıklamasına başlayan BES Şube Başkanı Gülüzar Ateş, Türkiye’de 71 yıldır yapılan yargı yılı açılış törenlerinde yargının güncel sorunları dışında yalnızca hakimlerin, savcıların, avukatların sorun ve taleplerinin gündeme getirildiğini belirtti. Ateş, “Günümüzde sayısı 54 bin olan diğer yargı emekçilerinden tek kelime bile bahsedilmeyerek yok sayılmaktadır” dedi.

 

ÇALIŞMAYA ZORLANIYORUZ

Son yıllarda adliyelerde yapılan mobbing (psikolojik taciz) vakalarının gün geçtikçe arttığını, bunun yanında emekçilerin izin günlerinde de çalışmaya zorlandıklarını ifade eden Ateş, “Personel eksikliği nedeniyle tutulan nöbet karşılığında izin kullanma, hasta olma, rapor kullanma hakkı olmayan yargı emekçileri çok zor koşullar altında hizmet vermeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

 

TALEPLERİMİZ VAR

Ateş, emekçileri, adaletsiz ve anti-demokratik uygulamalara sessiz kalamayan, emeğinin karşılığını almak isteyen tüm yargı emekçilerini BES çatısı altında birleşmeye davet ettikten sonra taleplerini sıraladı ve ardından konuşmasına sloganlar eşliğinde son verdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat