Özdilek

Sağlık

BERBERLER BEYAZ HAVLU PROJESİNİ SEVDİ

İzmitBelediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın büyük önem verdiği, İzmit'teki berberlerle kuaförleri ilgilendiren Beyaz Havlu Projesinin tanıtımı yapılarak start aldı.

26 Ocak 2013 Saat: 23:17
BERBERLER BEYAZ HAVLU PROJESİNİ SEVDİ
BERBERLER BEYAZ HAVLU PROJESİNİ SEVDİ

 İzmit'teki berberlerle kuaförleri ilgilendiren Beyaz Havlu Projesinin tanıtımı yapılarak start aldı. Beyaz Havlu Hijyen Projesi  kentteki berber ve kuaförlerin gerekli hijyenik şartlara uyması ve temiz havlu kullanmalarını amaçlıyor. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde projeyle ilgili olarak düzenlenen etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ,Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, Ruhsat Denetim Müdürü Erdoğan Alkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Bağ, berber ve kuaförler katıldı.

 

DOĞAN,PROJENİN MİMARI

 

Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt "Projenin mimarı olan İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Odamıza ve  zabıtaya gelen vatandaşlardan gelen şikayetlerin başında havlu konusu vardı. Bu projeyle artık şikayetler de sona erecek. Bizler de daha temiz ve hijyenik hizmet vermek isteriz” dedi. Bozkurt, öğrencilere yüzde 20 indirim uyguladıklarını da söyledi.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN

 

Projeyle ilgili olarak bilgi veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da “İzmit’i turizm kenti yapma çabalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu hedefimizi birlikte gerçekleştireceğiz. Öncelikle dükkânlarımızı iyileştireceğiz. Kullandığımız malzemeleri kişileştireceğiz, kullandığımız bir havluyu dışarıda kurutup diğer bir müşteriye kullanmamalıyız. Yaptığınız meslek çok önemli bir meslek. Biz, İzmit Belediyesi olarak sembolik olarak sizlere 5’er tane beyaz havlu vereceğiz. Elimizdeki bütün havluları beyaza çevirelim. Beyazın anlamı var. Beyaz temizlik, saflık, hijyen demektir. Bundan sonra her müşteri içi ayrı bir havlu kullanalım. Kapı dışında havlu kurutmayı bırakalım. Herkesin kazandığı bir iş yapıyoruz. Aslında bu proje tüm Türkiye için örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

 

OSMANLI GELENEĞİ

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mustafa Tayar, konuyla ilgili berberlere konferans verdi.

Prof. Tayar, 600 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nda berberlerin çalışma esaslarıyla ilgili bazı kurallar olduğunu anlatarak” Belediye başkanımız 600 yıl sonra o çalışma esasları ile ilgili güzel bir proje olan Beyaz Havlu Projesini başlatıyor. Bu projeyi çok anlamlı buluyorum. Tüm Türkiye’nin örnek alması gereken bir proje. Berber ve kuaförler, hijyene önem vermeli. Bir çok hastalığın  kaynağı hijyene önem verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden de berber ve kuaförlerde kullanılan malzemelerin temiz ve dezenfekte edilmesi çok önemlidir” dedi.

Etkinlik sonunda Bakan Doğan tarafından berber ve kuaförlere beyaz havlu dağıtıldı.Proje için Berberler Odası Başkanı, Doğan’a çiçek vererek teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat