Özdilek

Kültür/Sanat

“ Benim Mavi Dünyam “ Macaristan’da ülkemizi temsil etti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kardeş şehir olan Szekesfehervar şehrinde düzenlenen 20. Agard Sanat kampına katılan Nalân Kumlalı bu yıl da Macaristan’dan davet aldı. Geçtiğimiz yıl, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına en iyi yabancı eser ödülünü alan Nalân Kumlalı bu yıl Szekesfehervar Kültür Evi’nden bir davet aldı ve bir sergi açtı. Dünyanın iki farklı yerinden iki sanatçının, ortak renk dünyaları ile ilgili ortak bir sergi bir ay süreyle açık kaldı. Kumlalı ve Fotoğraf sanatçısı Robert Mosberger’ın ortak konuları mavi oldu.

 

SERGİ AÇILIŞINA BÜYÜK İLGİ

Nalan Kumlalı’nın Macaristan’ da açmış olduğu sergiye Kültür Evi Yöneticisi Dorottya Kiss, Şehir Galerisi Yöneticisi Erzsebet Szüsc, Sanat Tarihçisi ve Szekesfehervar Müze Sorumlusu Petra Gartner, Fotoğraf Sanatçısı Robert Mosberger, Szekesfehervar Belediyesi Avrupa Birliği Sorumlusu Etelya Halasz, Türk-Macar Dostluk Derneği Üyesi Hüseyin Kaygusuz ve çok sayıda davetli yer aldı.

 

MAVİNİN BARIŞ İÇİNDEKİ SICAKLIĞINI YANSITIYOR

Kumlalı eserlerine maviyi yansıtmasını şu şekilde ifade ediyor “Sanat tarihinde genellikle tamamlayıcı, yaratıcı ve tesadüflerin rengidir mavi. Maviye doğada da sıkça rastlarız: Denizlerin ve gökyüzünün rengi mavidir. Mavi aynı zamanda ana renklerden biridir. Sergide, denizin erişilmez maviliğini, su altındaki gizemli dünyayı ve mavinin barış içindeki sıcaklığını hissettirmeye çalıştık”dedi.

 

İÇ DÜNYASININ YANSIMASI VAR

Sanatçı, tuval üzerine yağlı boya resim yaparken yer yer selüloz parçalarını kullanmış. Resimlerindeki beyazlıklar sanatçının kendi düşüncelerinin, iç dünyasının ve yaratıcılığının ürünü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat