Özdilek

Kültür/Sanat

Belediye yıkıyor, esnaf süre istiyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Gebze Balçık Köyü mevkiindeki Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yakınında 10 yıldır faaliyet gösteren prefabrik konut imalathaneleri için Gebze Belediyesi yıkım kararı çıkarmıştı. Kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan 15'ten fazla imalathaneden bir kısmı yıkıldı.
 

İŞSİZ KALACAKLAR
Diğerlerinin yıkımını durdurmaya çalışan imalathane sahipleri, kış ortasında 300'den fazla insanın işssiz kalacağını söyledi. İmalathane sahiplerinden Mehmet Çelik, imalathanelerin ruhsatsız olduğunu bildiklerini ancak yetkililerden kendilerine süre verilmesini istediklerini söyledi
 

BİZE 2 YIL VERSİNLER
Çelik, “Birkaç tesisi yıktılar. Diğerlerini de yıkıyorlar. Kış ortasında bu tesisleri nereye götürebiliriz?” dedi. Hasan Özdemir, Ferhat Bıyık ve Rıza Geyik adlı imalatçılar da, kendilerine taşınmak için 2 yıl süre verilmesini istedikleri aktardı. Özdemir, “Burada her birimiz en az 5 nüfusa bakıyoruz.
 

UYARILAR YAPILMIŞTI
Ekmek teknelerimiz yıkılırsa ne yaparız? Sorunu Nihat Ergün'e de ilettik. Biz, bu alanlar yıkılmasın demiyoruz, sadece kendimize uygun çalışma alanları bulmamız için 2 yıl süre istiyoruz” şeklinde konuştu. Gebze Belediyesi'nin işyeri sahiplerini daha önce birçok kez uyardığı öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat