Özdilek

Ekonomi

Belde A.Ş ile Hizmet İş imzaları attı

Belde A.Ş ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan ve 3 yıl boyunca geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesi imzalandı

28 Mart 2014 Saat: 18:08
Belde A.Ş ile Hizmet İş imzaları attı
Belde A.Ş ile Hizmet İş imzaları attı

Hizmet İş Sendikası’nın örgütlü bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Belde A.Ş. ile Hizmet İş Sendikası arasındaki 2014-2016 yılları arasını kapsayacak olan üç yıllık toplu sözleşme süreci tamamlandı. Antik Kapı Restaurant’ta yapılan törenle taraflar aarsında imzalar atıldı. İmza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmnoğlu ile Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet İş Sendikası İdris Ersoy, Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı, Belde A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Murat Uzar, Yerel- Sen Genel Sekreter Yardımcııs Yahya Bilgin  katıldı.

MASADAN ÇÖZÜMDEN MUTLULUK DUYDUK

İmza töreninde söz alan Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy, “iki çeşit yüzde grubu oluştu. Türkiye’de örnek olacak bir sözleşme modeli ortaya koyduk. Taşeron sorununa çözüm olacak bir yöntem geliştirdik. Taşeron sorununu çözmek için taşeronlara kadro verilmesini bir kez daha dillendiriyorum” dedi. Sonrasında ise Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert söz alarak, “toplu sözlşemenin kırgınlığa dönüşmeden masada neticelendirilmesinden mutluluk duyduk.  Alınan hakların ananızın ak sütü gibi helal olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

827 İŞÇİYİ KAPSAYACAK

Toplu iş sözleşmesinden Belde A.Ş’de çalışan 74 personel ile 753taşeron işçiyi kapsayacak. Belde A.Ş’nin personeline ilk yıl için yüzde 9 zam yapılırken taşeron çalışanlara yüzde 12 zam yapıldı. Belde A.Ş’nin personeline 2. Ve 3. Yıllarda ise enflasyon +yüzde 1TÜFE +yüzde 1 şeklinde ücret artışı yapılacak. Belde A.Ş’nin personelinin mevcut sosyal hakları aynen korunurken sosyal haklarında yüzde10 ile yüzde 25 aarasında artırıldı.

ÜCRETLERDE 400 LİRA ARTIŞ OLDU

Taşeron Belde A.Ş. personeline 2. Ve 3. Yıllarda 6 ayda bir değişen asgari ücrete bağlı olarak ücret artışı yapılacak. Haftalık 42.5 saat olan çalışma saati 40 saate düşürüldü. Buna göre ortalama bin 700 lira ücret alan işçilerin maaşı 2 bin 150 liraya, bin 800 lira maaş alan işçilerin maaşı 2 bin 200 lira oldu. Belde A.Ş.’de bin 100 lira alan kadrolu  işçilerin maaşı ise bin 500 lira oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat