Özdilek

Siyaset

BDP KOCAELİ TEŞKİLATI: “YUMURTA ATMAK ŞİDDET DEĞİLDİR.”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

BDP Kocaeli Teşkilatı, yumurtalı protestonun ardından yaptığı açıklamada: “Son günlerde üniversite de bazı görüşlü öğrenciler. Yumurta atarak , yürüyerek bir şeyleri protesto ediyorlar.

Yumurta atan gençler , konuşmak için ,dinlemek için salona gelmiş insanların haklarını tabiî ki elinden almamalıdır. Yaptığımız eylem diğer insanların hakkına tecavüz edecek şekilde kesinlikle olmamalıdır.

Yumurta atmak protesto etmekdir taiiki. Olsa olsa Protestonun uç noktası olabilir. Yumurta atmak kesinlikle şiddet değildir.

Bildiğimiz kadarıyla öğrenciler İzmit’te de izinsiz bir yürüyüş yaptılar. Öğrencilere yürüyüş yolunda yürümeleri söylenmiş ,onlar ise diğer caddelerde yürümüşler . Diğer caddelerde yürüyerekte vatandaşın hakkına girilmemelidir.

Eylem yapmanın gerekçesi heralde hak elde etme bir şeyleri değiştirme olmalıdır. Hak ararken , birilerinin hakkına girmekte tabiî ki yanlıştır. Asıl özgürlük ötekinin özgürlüğüdür.diyebilmeliyiz.

Hükümet yetkilileri ise , polis görevini yapıyor demek yerine. Öğrencileri veya temsilcilerini alsa , onlarla konuşsa, kürsüde konuştursa. Şopla, biber gazı ile yetişen bir üniversite gençliği yerine , konuşan , tartışan üniversite gençliği yetişse.

AKP toplumun analizini iyi yapmalı. Tek parti rejimi nasıl memleketimiz için iyi değilse; uzun süre tek başına kalamanın sonucu, tek başına iktidarım diye tek parti rejimi uygulamaları yapma gibi şeyleri zihinlerin kenarından geçirmekte iyi değildir.

Aslında öğrenciler yada öğrencilere akıl verenler olayı biraz çözmüş gibi. Akp nin son yıllarda artan gizli su yüzüne çıkarılmamış, üstü örtülü tek parti uygulamalarını. Biraz daha kaşıyarak su yüzüne çıkarmaya çalışıyorlar.

Seçim sandığından çıkana hepimiz saygı göstermek zorundayız. Tabiî ki demokrasi var tabiî ki halkımız kararını sandıkta verecektir. Bu iradeyede herkez saygı duymak zorundadır.

1970- 80 li yıllarda içinde bulunduğu durumu fark edip, zamanın siyasilerine bizi büyük salonlarda konuşturun, tartıştırın diye çok seslendiğini söylerdi hep merhum genel başkanımız

Muhsin YAZICIOĞLU . O zamanlar ’’ ELLER SİLAH DEĞİL KALEM TUTMALI ‘’ olmuştu söylemleri.

Darbenin olgunlaşmasını bekleyenler ise, darbelerini yaptılar.” İfadelerini kullandılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat