Özdilek

Turizm

Bayramoğlu, sualtı tutkunlarına ev sahipliği yaptı

Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği’nin eğitmen kampına ev sahipliği yapan Bayramoğlu’nda, DESSAT ekibinden Ufuk Koçak Türkiye’nin ve Kocaeli’nin ilk engelli dalış eğitmeni oldu.

10 Aralık 2013 Saat: 22:07
Bayramoğlu, sualtı tutkunlarına ev sahipliği yaptı
Bayramoğlu, sualtı tutkunlarına ev sahipliği yaptı

Bayramoğlu, geçtiğimiz hafta kısa adı IDDA olan Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği’nin (International Divers Disabled Assocation) eğitmen kampına ev sahipliği yaptı.  Basın İlan Kurumu Tatil Köyü Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte, yerli yabancı çok sayıda sualtı tutkunu bir araya geldi.  

IDDA Kurs direktörleri Eğitmen Eğiticileri Bahattin Memişoğlu ve Jürgen  Kapella’nın gözetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde  engellilere yaklaşım,  taşıma teknikleri, suya indirme, sudan çıkarma, kurtarma, engelli dalıcı eğitmenliği gibi birçok konuda bilgiler sunuldu.

Etkinlikte Avrupa’daki  tek Recreational Scuba Training Council (RSTC) onaylı engelli dalış kurumu olan IDDA, yeni eğitmenler de yetiştirdi.  Özellikle engellilere yönelik hayata geçirdiği projelerle tanınan Değirmendere Sualtı Topluluğu’ndan  (DESSAT) Ufuk Koçak, uluslararası sistemin ilk temsilcisi oldu.  

Ufuk Koçak’ın sertifikasını  alarak engelli eğitmeni ünvanını kazandığını ifade eden DESSAT Başkanı Murat Kulakaç,  “DESSAT ekibi olarak bu eğitimlerle daha bilgili ve donanımlı hale geldik. Ayrıca uluslararası sistemin kurucuları dışında ilk engelli eğitmeninin bizim bölgemizden çıkması da bizleri ayrıca mutlu etti. 2014 yılında engellilere yönelik yepyeni projelere imza atmaya hazırlanıyoruz” dedi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat