Özdilek

Güncel

Bayram'da belediyenin ücretsiz taşıma yapmasına tepki gösterdiler

Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Ramazan Bayramı münasebetiyle belediye tarafından üç gün ücretsiz taşımaya tepki gösteridi ve 65 yaş üstü taşımalarında kaldırılmasını istedi.

21 Haziran 2016 Saat: 11:10
Bayram'da belediyenin ücretsiz taşıma yapmasına tepki gösterdiler
Bayram'da belediyenin ücretsiz taşıma yapmasına tepki gösterdiler

Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, oda binasında düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı’nda 3 gün boyunca yapılacak olan ücretsiz taşıma ve 65 yaş üstü taşımalarda ödemeler hakkında açıklama yaptı. Kurt “Kocaeli genelinde 2200 araçla kent halkına hizmet etmekteyiz. 

Oda Başkanı Kurt “Bütün okulların kapanması, mübarek ramazan ayının gelmesi ve havaların çok sıcak olması ayrıca araçlarımızın giderleri ki bunlar; mazot, SGK, kasko, belediye ruhsat harcı, araç muayenesi, vergi, yağ değişimi, lastik, bakım onarım olmak üzere ve bunun yanında taşınan ücretsizlerle beraber işlerimizin diğer günlere oranla yarı yarıya düşmesi sebebiyle bütün esnafımız ciddi anlamda mağdur olmuştur” açıklamasında bulundu.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinin almış olduğu karar ile kentteki bütün belediyeye ait toplu taşıma araçlarının üç gün süre ile ücretsiz taşıma yapmaları 2200 esnafa büyük bir maddi sıkıntı getirecektir. Esnafımız zaten zor durumda geçimini sağlarken alınan bu karar ile büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’ nin hiçbir ilinde ücretsiz taşıma olmazken başta İstanbul ve Ankara da yüzde 50 ücret karşılığı toplu taşıma yapılırken maalesef ilimizde Kocaeli Büyükşehir belediye meclisi bayramda ücretsiz taşıma kararı alınmıştır diyen Kurt “Fakat her nedense İzmit Kartal hattı olan 200 No’ lu hatta bu uygulama yapılmayacaktır. Kendilerinin para kazandığı hatlarda neden böyle bir uygulama yapılmadığı anlaşılmamaktadır. Bizler küçük esnaf olarak devletimize bağlı sadakatle çalışıp vergisini veren, ülke ekonomisine katma değer katan amacı evine bir parça ekmek götürmekten başka derdi olmayan, ailesini geçindirebilmek için mücadele eden esnaf olarak Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu bu karara şiddetle karşı çıktığımızı belirtmek isteriz.. Aslında bu uygulamayı Ankara ve İstanbul gibi % 50 olarak hatta oda ile beraber hayata geçirebilirdik. Ama maalesef hiç düşünülmeden sanki bizler bu kentte hizmet etmiyormuşuz gibi yok sayılmaktayız. Bizler küçük esnaf olarak devletle rekabet edebilecek. Ne güce ne de kuvvete sahip değiliz” dedi.

 

65 yaş taşıma konusunda ödemelerin yapılmadığına dikkati çeken Oda Başkanı Kurt “İlk zamanda yaşanan sıkıntı her ay ödeme yapılması sözüyle eylemlere son verildi. Projeyi kaldırsınlar parayı da istemiyoruz. Son 4 aydır ödemeler yapılmıyor. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Her seferinde ödeme yapılacak diye eylem yapacak değiliz. Esnaf bayram yapamıyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat