Özdilek

Çevre

Bayram:Suyumuz var ama hesaplı kullanın

İSU genel Müdürü İlhan Bayram geçtiğimiz günlerde yerel basına verdiği bir demeçte, “Suyumuz var ama hesaplı kullanın ve suyu lütfen ziyan etmeyin. Boşa akıtmayın” şeklinde vatandaşlara hayati tavsiyelerde bulunmuştu.

28 Eylül 2013 Saat: 17:13
Bayram:Suyumuz var ama hesaplı kullanın
Bayram:Suyumuz var ama hesaplı kullanın

     Acaba aynı İlhan Bayram ekiplerinin kendilerine saatler öncesinden haber verilmesine rağmen patlayan borulara ve akan içme suyu arızalarına geç müdahale eden ekipleri için çalışanlarına nasıl tavsiyelerde bunacak merakla bekleniyor.

Yüzlerce ton su akıp denize gitti

Kadıköy Mahallesi Selahattin Mutlu Sokak sakinleri sabahın ilk saatlerinde sularının kesilmiş olduğunu gördüler ama sularının neden kesik olduğunu gün ağarınca görebildiler. Çünkü caddenin altında meydana gelen ve ana su borusunun asfalt altında patlamış olmasından ötürü suları gecenin ilerleyen ama sabahın ilk saatlerinde patlama sonucu akmıyordu. Neredeyse tüm gece boyunca asfaltın kenarında bulduğu yüzlerce noktadan dışarı çıkan içme suyumuz akarak mazgallar aracılığıyla denize gitmişti.

Adama Scada’yı sormazlar mı?

Scada adı altında şehrin tüm noktalarında ki kayıp kaçakları ve su dağıtım şebekesini kontrol altında tuttuğunu söyleyen İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’a sormazlar mı? Bu Scada ne işe yarar? Neden akan ve denize karışan binlerce ton içme suyunu göremiyorsunuz diye. Trilyonlar harcayarak yaptık dedikleri Scada yoksa bir fos çıkma olayı olabilir mi? Neden arıza ekiplerinize ve polis imdat 155 aracılığıyla ekiplerinize verilen arıza noktalarına müdahale de sınıfta kalıyorsunuz diye adama sormazlar mı? Neden millete verir talkımı kendi yutar salkımı olayı misali tavsiyeleriniz sadece vatandaşlarda yönelik oluyor diye sormazlar mı?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat