Özdilek

Ekonomi

Bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürdü

Ramazan ayı boyunca durgun geçen satışlar, esnafı bir hayli zor duruma sokmuştu ancak bayram yaklaştıkça satışlarda da gözle görülür bir artış oldu.

26 Temmuz 2014 Saat: 18:07
Bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürdü
Bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürdü

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayram alışverişi yapmak için çarşıya çıkan vatandaş, esnafın güzünü güldürdü. Esnaf, Ramazan ayı süresince satışlarda durgunluk yaşadı ancak bayram alışverişi durgun geçen günlerin ardından esnafın yüzünü güldürdü. Uzun süreli bir durgunluk dönemi geçirdiklerini dile getiren esnaf, hem bayram alışverişi hem de sonrasında başlayacak düğün alışverişlerinin kendileri için faydalı olacağını aktardı. Şeker, çikolata, lokum, ve kolonya tezgahtaki yerini aldı. Ancak aşırı sıcak havalar ve Ramazan ayı nedeniyle alışverişler, genellikle akşamüstü serinliğinde yapılıyor. Çarşı da bu yüzden akşam saatlerinde daha kalabalık oluyor. Bayram alışverişinin son günü olarak bugünün çok daha yoğun geçmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Perşembe Pazarı alanında kurulan Bayram Pazarı esnafı da alışverişlerden memnun olduğunu söyledi. Bayrama iki gün kala İzmitliler bayram alışverişi için adeta çarşı, pazara akın etti. Berberinden şekercisine kadar bütün esnaf, işlerin çok yoğun olduğunu ve satışlarından memnun olduklarını söyledi. Bu yıl tatlıcılar sıcak havalardan olumsuz etkilendi. Havalar aşırı sıcak olunca vatandaş tatlı çeşitlerinden kaçtı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat