Özdilek

Siyaset

Bayhan’dan yolsuzluk iddiası

MHP’nin Başiskele adayı Halit Bayhan, AKP’li belediye yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bayhan, BİAŞ üzerinden Hüseyin Ayaz’a yüklendi

12 Şubat 2014 Saat: 22:51
Bayhan’dan yolsuzluk iddiası
Bayhan’dan yolsuzluk iddiası

MHP Başiskele Belediye Başkan adayı Halit Bayhan, ilçede bulunan üç farklı arazinin usuller dışında satışlarının yapıldığını iddia etti. Konu hakkındaki bilgi ve belgelerini de paylaşan Bayhan 13 bin 517.69 metrekarelik sanayi arsasında yaptığı açıklamasında, Başiskele Belediyesi ile BİAŞ’ın resmi kayıtları dışında açık hesaplarının olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

 

Bayhan, belediyenin ve BİAŞ’ın müteahhidi olan, Fuat Özalp’a ait Özalp Temizlik firmasının, açık hesaptan sürekli Başiskele Belediye Başkanı Hüseyiz Ayaz’a borç verdiğini iddia ederek, borç ödenemeyince alacaklarına karşılık bahsedilen arsayı resmi kağıt üzerinde 150 bin liraya, gayri resmi olarak da 3 milyon 658 bin liraya Fuat Özalp’a sattaığını ileri sürdü.

 

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Bayhan, tapuda yazılmış satış bedeli ile yapılan satış protokolünün birbirini tutmadığını belgelerle göstererek açıkladı. Bayhan, “Belediye olarak gelir beyan usulsüzlüğü yapılmış olup devlet zarara uğratıldı. Ayrıca imar planlarında değişiklik sözü verilerek, arsasının satışından elde edilen gelirin ne amaçla ve nerelere dağıtıldığı da ortadadır. Bu düpedüz kanunsuzluk, yolsuzluktur” dedi.

 

Diğer iddiasını da açıklayan Halit Bayhan, şöyle konuştu: “BİAŞ resmi yazıyla Başiskele Belediyesi’nden katı atık ve depolama alanı olarak kullanmak üzere arsa talep etti. Belediye meclisinin yetkiyi verdiği encümenin Hüseyin Ayaz başkanlığındaki toplantısında BİAŞ’a katı atık ve depolama alanı olarak kullanmak kaydıyla 915 metrekarelik sanayi arsasını BİAŞ’a devretti. BİAŞ ise arsayı alır almak 264 bin liraya sattı. Bir hafta sonra ise alan şahıslar arsayı 490 bin lira bedelle satışa çıkardı. Bunların hesabını Başiskele halkı adına soracağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat