Özdilek

Siyaset

Batı Trakya Türkleri oy kullanmaya gidiyor.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Haydi Batı Trakya, yeniden “Tek Liste Altında Türk’ün Oyu Türk’e”

 

4 Ekim 2009 Tarihinde komşu ülke Yunanistan’da yapılan genel seçimlerde Batı Trakya Türk Azınlığı “Türk’ün Oyu Türk’e” parolasıyla birlik ve bütünlük sergilemiş; Yunanistan genelinde tercihli en yüksek oyu İskeçe şehrinden Çetin MANDACI’ nın alması sağlanmıştı.

Bir yıl aradan sonra bu kez 7 Kasım 2010’da komşu ülke Yunanistan’da yerel seçimler yapılacak. Yerel seçimde de parola “Tek Liste Altında Türk’ün Oyu Türk’e” çalışmaları başladı. Gümülcine ve İskeçe şehirleri ile kasaba belediyeleri için Türk Azınlık listeleri oluşturuldu. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi üyeleri arasında Yunanistan’da oy kullanma hakkına sahip olan üyelerini 4 Kasım tarihinden itibaren oy kullanmak üzere Yunanistan’a götürmeye hazırlanıyor.

BTTDD İzmit Şube Başkanı Sabri MUTLU, oy kullanmak amacıyla Yunanistan’a gitmek isteyen üyelerin başvurularının alındığını, güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlamak üzere alınan talep doğrultusunda dernek genel merkezinden üç otobüs talebinde bulunulduğunu ve 4 Kasım tarihinde 3 otobüs ile Batı Trakya’ya oy kullanmaya gideceklerini açıkladı.

Gerek dernek merkezinde gerekse Batı Trakya Türklerinin yoğun yaşadığı mahallelerde üyeleri ile bir araya gelen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi yönetim kurulu, Gümülcinede Sibel MUSTAFAOĞLU liderliğindeki “Eşitliğe İlk Adım Listesi “, İskeçede Hüseyin AHMETOĞLU liderliğindeki “İskeçe Belediyesi Eşitlik Listesi” ve Gökçeler’de Cemil KABZA liderliğindeki “Halk Hareketi” listeleri ile ilgili bilgi verdi.

Şube Başkanı Sabri MUTLU, “Batı Trakya Türk Azınlığına etnik kimliğini ifade hakkı tanınmadığını, inanç ve ibadet hakkını kullanamadığını, dini liderini seçemediğini, uluslarası antlaşmalarda bulunmasına rağmen eğitim hakkını kullanamadığını, vakıflarını yönetmesinin engellendiğini belirterek oy kullanacak üyelerinin “Tek Liste Altında Türk’ün Oyu Türk’e” diyerek oy kullanacakları ve böylece Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin en temel insan haklarını kullanabilir hale gelebileceğini belirtti. 7 Kasım tarihinde seçimleri izlemek üzere Yunanistan’a gidecek olan Şube Başkanı Sabri MUTLU, oy kullanmak üzere Yunanistan’a gidecek üyelerini tebrik ederek duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat