Özdilek

Güncel

Baskı rejimi devam ediyor!

İnsan Hakları Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği’nden Sibel Aktürk, iç güvenlik yasa tasarısı ile ilgili, “Bazı adli soruşturmalarda savcılık devre dışına çıkarılacaktır” dedi.

11 Aralık 2014 Saat: 17:57
Baskı rejimi devam ediyor!
Baskı rejimi devam ediyor!

Çağdaş Hukukçular Derneği Kocaeli Şubesi dün İnsan Hakları Haftası sebebiyle Adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi. Ülkemizde yaşanan insan hakları ihlallerine değinerek eleştirilerde bulunan dernek üyeleri adına basın açıklamasını Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Aktürk yaptı.


“TEMEL ÖZGÜRLÜKLERE TEHDİT”

12 Eylül Anayasası ile simgeleşen baskı rejimi kurumları ve bu kurumlara dayalı iktidar etme hevesinin devam ettiğini söyleyen Sibel Aktürk, TBMM’ye sunulan iç güvenlik yasa tasarısının temel hak ve özgürlükleri tehdit eden ve belirli koşullarda bunları ortadan kaldırma tehlikesini içerdiğini ileri sürdü.

 

“ÖZGÜRLÜKLERİN SINIRLANMASI DEMEK”

Konuşmasına devam eden Sibel Aktürk, “Kamuoyuna ‘İç Güvenlik Yasa Tasarısı’ olarak lanse edilen ‘Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ temel hak ve özgürlüklerin sınırlamasını düzenlemektedir” şeklinde konuştu.


“GÖZALTILAR ARTACAK”

Bu tasarı ile savcılığın gözaltı işlemlerindeki yetkilerinin kolluk amirlerine verildiğini ve gözaltı işlemlerinin 24 saat süreyle savcılık birimine haber verilememesinin düzenlendiğini belirten Aktürk, “Tasarının bu maddesi yasalaşırsa, gözaltı işlemleri kayıt dışına çıkacak, gözaltında baskı, işkence ve keyfi uygulamalar artacaktır” dedi.

 

“POLİSİN SİLAH KULLANMA YETKİSİ ARTACAK”

Yine aynı yasa tasarısı ile savcılığın soruşturma işlemlerini yapma yetkisinin valilere ve onların kanalıyla kolluk amirlerine verilmesinin de çok tehlikeli olduğunu dile getiren Aktürk, “Bu madde ile bazı adli soruşturmalarda savcılık devre dışına çıkarılacaktır. Ayrıca protesto gösterilerinde düşünce açıklaması niteliğinde olan ve ifade özgürlüğü kapsamında kabul edilen fiillerin cezalandırılması için de düzenleme yapılmaktadır. Polisin silah kullanma yetkisi genişletilmektedir” diyerek açıklamasını bitirdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat