Özdilek

Kültür/Sanat

Başkanlar Fidan Dikti

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu Alikahya, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 60 adet çam fidanı dikti. Ağaç dikim törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Barosu Başkanı                 Av. M. Tamer Solakoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Baro Başkan Yardımcısı         Av. Nuri Almaz, Alikahya Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Fatma Keskin ve Merkez Mahallesi Muhtarı Ayhan Gökmen ile Alikahya eski belediye başkanlarından İhsan Sarıca ve bölge sakinleri katıldı.

 

BAŞKANLAR BİRBİRİNİ ÖVDÜ

 

Törende konuşan Baro Başkanı Av. M. Tamer Solakoğlu, Doğan’dan övgü ile söz ederek; “ İzmit sanayi kenti olarak çevre kirliliğini yıllarca en yoğun yaşayan kentlerin başında gelmiştir. İnşallah çevreye sahip çıkan böyle başkanlar sayesinde çevresel olumsuzlukları en aza indirgeyeceğiz. İki kurumun ortak çabası ile gerçekleşen 60 çam fidanının hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan doğan da fidan dikimini hayırlı bir iş olarak gördüklerini söyleyerek; “Bugün iki kurum hayırlı bir iş için bir ayara gelmiştir. Bu fidanlar gün gelecek koskoca ağaçlar olacak. Biz görürüz, yada göremeyiz. Ama çocuklarımız görecekler. O nedenle böylesi etkinlikler sık sık yapmalıyız. Gecikmeli de olsa ‘Avukatlar Günü’ nedeniyle yapılan bu etkinlikte gösteriyor ki, Kocaeli Barosu ve değerli başkanı sosyal sorumluluk alanında çok güzel işler yapmaktadır. Avukatlarımız hukuki duyarlılıklarını çevrenin korunmasına yönelik faaliyetleriyle de gözler önüne sermişlerdir” dedi.

 

İZMİT’E 33 PARK YAPILDI

 

İlçe belediyesi olmalarına rağmen göreve geldiklerinden beri 33 park yaptıklarını hatırlatan Doğan; “Çevre, en hassas baktığımız konuların başında gelmektedir. Sadece park yapmadık. Atık yağları toplayıp bu atıklardan biodizel üretilmesini sağladık. Hem bu çevre dostu wenerjiyi kullandık. Hem de ülke ekonomisine katkı verecek ölçüde tasarruf ettik. Mezbelelelik alanlardan doğal yaşam alanları ürettik. İşte Gölkaypark, buna en çarpıcı örnektir. İzmit sanayi kenti olmanın bedelini geçmişte çok ağır ödedi. O nedenle havayı, suyu ve toprağı kirletmeyecek sanayi konusunda ısrarcıyız” diyerek görüşlerini dile getirdi. Alikahya Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Fatma Keskin de fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür etti.

 

FOTO1: Başkanlar birlikte fidan dikti

FOTO2: Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Baro Başkan Yardımcısı Av. Nuri Almaz ve baro üyesi avukatlar birlikte fidan dikti.

FOTO3: Ağaç dikim törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Barosu Başkanı                Av. M. Tamer Solakoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Baro Başkan Yardımcısı         Av. Nuri Almaz, Alikahya Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Fatma Keskin ve Merkez Mahallesi Muhtarı Ayhan Gökmen ile Alikahya eski belediye başkanlarından İhsan Sarıca katıldı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat