Özdilek

Ekonomi

Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulundu

17 Nisan 2023 Saat: 18:26
Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, “Şubat ayında bütçe gelirleri 218.83 milyar TL, bütçe giderleri 389.39 milyar TL olarak gerçekleşti. Giderlerdeki artış yüzde 93.9 olurken, gelirler yüzde 19.1 geriledi. Bütçe şubatta 170.56 milyar TL açık verdi” dedi.

 

Detayları paylaştı

Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Bütçe gelirlerindeki gerilemede; büyük ölçüde kurumlar vergisi tahsilatındaki düşüşün etkili olduğunu görüyoruz. Bu sene 4. geçici beyanname kaldırılması ve 2022 yılı nihai Kurumlar Vergisi ödemelerinin ertelenmesinden bu kalemde şubatta yüzde 94.4 gerileme var. Giderler tarafında ise cari transferler, sermaye transferleri ile sermaye giderleri kalemlerindeki artışlar dikkat çekiyor. Şubat ayında cari transferlerde yüzde 161.4, sermaye transferlerinde yüzde 4815.3 ve sermaye giderlerinde yüzde 464.1’lik artışlar olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat