Özdilek

Güncel

Başkan Üzülmez; “Size rağmen yapmam”

Kartepe Belediyesi tarafından Emekevler Mahallesi’nde uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm proje çalışması çerçevesinde mahalle sakinlerine rağmen konunun hayata geçirilmeyeceğini ifade eden Başkan Üzülmez, “Projenin vatandaşa

12 Mart 2015 Saat: 21:40
Başkan Üzülmez; “Size rağmen yapmam”
Başkan Üzülmez; “Size rağmen yapmam”

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kent kimliği ve kültürünü bölgedeki yaşam kalitesini arttıracak şekilde pekiştiren, bütünleştirici bir özelliğe sahip Emekevler Mahallesi’nde uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm proje çalışmalarının değerlendirildiği bilgilendirme toplantısında mahalle sakinleriyle biraraya geldi. Başkan Üzülmez beraberinde bölgenin meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri ile katılım sağladığı toplantıya Emekevler Mahalle Muhtarı Mevlüt İnan, Emekevler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail İnan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile mahalle sakinleri de ilgi gösterdi.

Olayı çok daha fazla anlayıp dinlemeden, farklı şekilde yorum yapma gereği duyan, basın görevini farklı şekilde yorumlayan basın mensuplarının da bu toplantı ile daha iyi aydınlanacağını hatırlatan Başkan Üzülmez, “Sizler ve basın vasıtasıyla bugün buraya gelemeyen vatandaşlara ne düşündüğümüzü ne yapmak istediğimizi ne yapmak istemediğimizi anlatmış oluruz. Özellikle de basın mensubu arkadaşlarımızın olaya çok daha fazla anlayıp dinlemeden farklı şekilde yorum yapma gereği duyan basın görevini farklı şekilde yorumlayan basın mensubu arkadaşlarımız var ise de onlarda doğruları yetkili ağızdan duyma fırsatı yakalamış olurlar. Ülkemizin en büyük sorunlarında biri de iyi analiz etmeden, yetkili ağızdan doğru bilgileri almadan vatandaşı farklı şekilde bilgilendirerek saygı sevgi yerine çomak sokan, toplumu galyana getiren basın mensuplarını da Allah ıslah etsin diyelim” dedi.

Siyasetin ve yönetimin olduğu yerde yüzde 100 memnuniyet olmadığını hatırlatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Allahın lütfu olan güzelliklerle ve güzel insanlarla dolu ilçemizi daha da kurumsallaştırmak için sahip olduğumuz bilgi ve birikimlerle en önemlisi sizlerin desteği ile Kartepe’yi yönetmeye aday olmuştum. En yüksek oranda insanları mutlu etmek için seçim öncesi 3 yönetim ilkesinden oluşan yönetim modeli ile, birlikte yönetim ilkesi, şeffaf yönetim tarzı ve bugünde olduğu gibi her dönemin sonunda bir muhasebe yaparak hesap verme platformu oluşturacağız demiştim. Hoş sada bırakacak hizmetlerde bulunurken, milli manevi değerlerle hayatını sürdüren bir insan olarak farklı bir yol izlemeyecek biriyim. Ben bu hizmetleri yaparken hiçbir beklentim olmadı. Dünyevi olarak, ekonomik olarak, kerameti kendimde görmeyerek bu dünyalığımızı çok daha uzun yıllar öncesinde Allah bize nasip etti. Niyeti bu milletin duasına aday olan biri olarak Allah milletin, bedduasını almayı yeğleyen insan konumuna düşürmesin. Ben size rağmen hiçbir şey yapmam. Mahalle kültürünü ve aidiyetini koruyan, modern hayatın gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayan, medeni güzel yaşanabilir, tercih edilebilir cennetten bir köşe olarak Kartepe’yi süslemek için varız” dedi.

Kentsel dönüşümün de bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Emekevler Mahallesi’ndeki konutların ekonomik ömürlerinin bitmesi, sürekli yatay gelişmesinden dolayı sokakların dar olması, yapılması gereken spor salonu ve parkların yapılamamasındandır. Biraz dikine yerleşim ile çok daha rahat hayatı getirmek adına düşünülen bu proje, yüzde 80’nin rızası olmaz ise yapılmayacaktır. Siz isterseniz yaparız, siz istemezseniz yapmayız. Biz vatandaşa rağmen bir şey yapmayız. Burada muhtar var, dernek başkanı var. Projenin vatandaşa yanlış tanıtılmasının önüne geçmek adına oluşturacağımız heyetle mahalle sakinlerine soracağız. Oluşturacağımız heyetle teknik ekibimiz tüm detayları kapı kapı gezerek sizlere anlatacak. Tüm hak sahiplerinin, söz hakkı bulunan tüm Emekevler Mahallesi sakinlerinin yüzde 80’inin rızası olmaz ise karara saygı duyacağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat