Özdilek

Siyaset

Başkan SARAÇ, çikolata hesabını sordu ?

DEVA Partisi Çayırova İlçe Başkanı, Mehmet SARAÇ Çayırova Belediyesi’nin bayram da alınarak evlere dağıtılan çikolataların kaç paraya ve nasıl alındığı konusunda hesap sordu.

31 Mayıs 2021 Saat: 06:33
Başkan SARAÇ, çikolata hesabını sordu ?
Başkan SARAÇ, çikolata hesabını sordu ?

Başkan SARAÇ, çikolata hesabını sordu ?

    DEVA Partisi Çayırova İlçe Başkanı, Mehmet SARAÇ Çayırova Belediyesi’nin bayram da alınarak evlere dağıtılan çikolataların kaç paraya ve nasıl alındığı konusunda hesap sordu.

İşte o açıklama.

Ülkemiz ve bölgemiz çok zor günlerden geçiyor. Hem pandemi hem de gün geçtikçe derinleşen ekonomik kriz, hayatımızın her alanını olumsuz yönde etkiliyor. İktisadi krizin boyutları o kadar çok büyümüştür ki bölgemizde ve ülkemizde yoksulluk intiharlarının sayısın da ciddi bir artış yaşanmıştır.

Bununla beraber pandemiden dolayı ülkemiz uzunca bir süre tam kapanma hadisesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Bu zor koşullar altında da olsa geçtiğimiz günler de hem milli hem de dini bayramlarımızı coşkuyla kutladık.

Yaşanan ekonomik kriz ve pandemi şartlarının gölgesin de geçtiğimiz günlerde Çayırova Belediyemizin denetleme raporu açıklanmıştır.

Belediyenin; ekonomik kriz ve pandemi olmasına rağmen yaptığı israf harcamaları ve pahalı hizmet alımları meclisimizde grubu bulunan siyasi partilerce yanlış görülmüş ve denetleme raporlarına hayır oyu vermişlerdir. Aynı zamanda bu olumsuzluklar Çayırova kamuoyunda uzun zamandır eleştiri konusu olmuştur.

Bu kapsam da Çayırova kamuoyunda eleştirilere konu olan meselelerden biriyle ilgili halkımızın da merak ettiği şu sorulara Çayırova’mızın seçilmiş yerel yöneticilerinin bir cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

1-      Ramazan Bayramı nedeniyle belediyemiz; ilçemizdeki tüm hanelere birer kutu çikolata göndermiştir. Gelenek ve göreneklerimize göre hoş bir çalışma olan bu proje de belediye yönetmeliklerinin hangisine uyarak kaç liradan, kimden ve ne kadar çikolata alınmıştır?

2-      Bu alım için gerekli rekabet ortamı oluşturulmuş mudur?

3-      Katıldığınız programlar da sohbet toplantılarında hak, hukuk, adalet, kul hakkı,yetim hakkı gibi dini ve ahlaki değerleri çokça dile getirmenize rağmen Çayırova’lıların parasıyla ve anayasamıza göre  suç olmasına rağmen  dağıttığınız kutulara fotoğrafınızı yapıştırmanız da hangi ahlaki ve vicdani değerleri referans aldınız?

Bütün bu olanlardan sonra ilçemizin seçilmiş yerel yöneticilerinin bu gelişmeler ile ilgili Çayırova’lılara bir açıklama yapmaları kaçınılmaz olmuştur. Zira Çayırova’lılar hiçbir değerimizle bağdaşmayan kendisiyle çelişen bu kötü yönetim zihniyetine yerelde ve genelde Deva Partimizin iktidarıyla cevap verecektir. Milletiyle ve onun değerleriyle çelişen bu kötü yönetim zihniyeti Çayırova’mıza reva görülemez.

Kamuoyuna Saygılarımızla…

 

Mehmet SARAÇ

DEVA Partisi Çayırova İlçe Başkanı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat