Özdilek

Kültür/Sanat

Başkan Pehlivan 16 Ocak Basın Onur Gününü Kutladı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, “16 Ocak Basın Onur Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Pehlivan, gazetecilerin, tarafsız, dürüst, ilkeli ve örnek olması gerektiğine değindi.

 

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan,16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Paşa’nın 16 Ocak 1923’de İzmit’te yaptığı basın toplantısında Türkiye’nin yeni rotasının çizildiğine vurgu yaptı. Bu kadar önemli bir toplantının ilimizde yapılması, Kocaeli'yi Türk Basın tarihinde ayrıcalıklı bir il konumuna getirdiğini söyleyen Pehlivan “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu konumu değerlendirmek ve yeni rejimin ayrıntıları hakkında bilgi vermek için, gazetelerin yönetici ve yazar kadrosu ile ilk basın toplantısını, 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit Kasrı’nda yapmıştır. Türk Basın tarihine, “Basın Onur Günü” olarak geçen ve kutlanan bu toplantıyı asıl önemli kılan, Atatürk’ün basın mensupları ve yazarlara, 29 Ekim tarihinde ilan edeceği Cumhuriyet’in halka ve dünyaya tanıtım görevini vermesidir.Mustafa Kemal Atatürk 18 Ocak Perşembe günü Yarımca’yı ve Hereke’yi ziyaret ederek,bugünkü ilçemizi onurlandırmıştır.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düzenlediği ilk basın toplantısına ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadığımız bu günde; tüm basın mensuplarımızın 16 Ocak Basın Onur Gününü kutlar, saygılarımı sunarım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat